İSTANBUL

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Cam Ocağı Vakfı'nda, "Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Turizme Kazandırma Projesi" etkinliğine katıldı.

Bakan Bağış, cam sanatçısı Ahmet Özdemir'in "Semazen" isimli çalışması izledi, kursiyer ve cam ustaların atölyelerini gezdi.

Etkinlikte konuşan Bağış, Türkiye'nin farklı etnik kökenleri, farklı inançları, kültürleri ve dilleri kapsayan büyük bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi.

Siyasilerin de istedikleri dilde seçim propagandası yapabildiğini, mahkemelerde isteyenin istediği dilde kendini savunabildiğine işaret eden Bağış, demokratikleşme paketinden yalnızca Kürt vatandaşlarının değil, her vatandaşın yararlandığını dile getirdi.

Bakan Bağış, "Atatürk'ten sonra ilk defa cemevine giden bir Cumhurbaşkanımız var. İlk defa muharrem ayında, Alevi vatandaşlarıyla aynı sofrayı paylaşan, Alevilik ile ilgili gerçek bilgilerin ders kitaplarına girmesini sağlayan bir Başbakanımız var" diye konuştu.

Bakan Bağış, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'de devlet olmayı üniversite kapısında kıyafet bekçiliği yapmak zanneden zihniyet, tedavülden kalktı. Katsayı gibi insanlık dışı uygulamalar artık son buldu. Türkiye'de herkesin eşit vatandaş, eşit birey olabilmesi ve AB standartlarında olabilmek için, tıpkı bu cam ocağında olduğu gibi özümüze dönüyoruz. Bizim inanıcımızda ayrımcılık, baskı, ayrıştırma ve ötekileştirme yoktur. Kardeşlik ile bölünen ülke yok ama kalleşlik ile bölünen çok millet var. İşte o dönem artık ortadan kalktı. Terör belası bitti."