ADANA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için uçakla geldiği Adana'da karayoluyla Ceyhan ilçesine geçti.

Parti otobüsüyle vatandaşları selamlayan Kemal Kılıçdaroğlu, bu seçimlerin sıradan ve diğer seçimler gibi olmadığını, sandığa giden tüm vatandaşların düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Ülkeye birliği bütünlüğü huzuru, istikrarı kendilerinin getireceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"AK Parti'nin ülkeyi hangi hale getirdiği belli. MHP, her şeye hayır diyor. HDP denklemin dışında. Geriye bir parti kalıyor o da CHP. O da halkın partisi. Şunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Terörü bitirecek parti CHP'dir. Birliği bütünlüğü sağlayacak parti CHP'dir. Size sorabilirler. 'Neden terörü bitirecek olan parti CHP'dir' diye. Çünkü milletin bütünlüğünden, vatanın bölünmezliğinden en büyük güvenceyi verecek olan parti CHP'dir. Çünkü CHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisidir."

"Çocuklara güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz"

Kılıçdaroğlu, Ceyhan'dan Kozan'a giderken Çukurköprü Mahallesi'ndeki bir kahvehaneye girerek vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra ilçeye geçen Kemal Kılıçdaroğlu, burada seçim otobüsü üzerinden partililere seslendi.

Vatandaşlardan sadece ve sadece 4 yıl için yetki istediğini, yetki verilmesi halinde Türkiye'yi değiştireceğini vurgulayarak  annelere seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Halkın iktidarında çocuklarınızı tam gün okula göndereceksiniz. Sabah gidecekler, akşam gelecekler. Öğle yemeği için beslenme çantası olmayacak. Çocuklar öğretmenleriyle okulda öğlen yemeklerini ücretsiz yiyecekler. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Çünkü biz çocuklarımızı seviyoruz. Onlara güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz."

"CHP şimdi halkın partisidir"

Daha sonra İmamoğlu ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, ülkeye barışı, huzuru getireceğine, akan kanı durduracağına söz verdi.

Eski alışkanlıklar ve algıların değiştirilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "CHP'yi hep farklı görüyordunuz. CHP şimdi halkın partisidir. CHP, halktan yana bir partidir" dedi.