TBMM - Binada yeni milletvekili odalarını, komisyon toplantı salonlarını, otopark alanı ve diğer çalışma odalarını gezen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yetkililerden bilgi aldı.

Çiçek, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclis'in mevcut binasında yer konusunda sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Özellikle komisyon toplantı salonları ve Meclis'te grubu bulunan partilerin yer konusundaki taleplerini karşılamakta güçlük çektiklerini anlatan Çiçek, ''Kurulan yeni araştırma komisyonları var. Bunlar için çalışma ortamı gerekiyor. Bazı parti gruplarımızın oda talepleri var. Çünkü kendilerine tahsis edilen dar mekanda yeteri kadar çalışma imkanı bulamıyorlar'' dedi.

Bu nedenle yeni binaya acil bir şekilde ihtiyaç duyduklarını kaydeden Çiçek, binanın bir an önce bitirilmesini istediklerini söyledi.

Çiçek, ''Meclisteki oda ihtiyacı, bu binanın sağlayacağı hizmetler açısından son derece önemli. Bunun için de acele ediyoruz. Bizim personelimizin önemli bir kısmı Orman Bakanlığı'na ait Meclis'in dışındaki bir binada. 700 civarında arkadaşımız bulunuyor orada. Orman Bakanlığı o binayı acilen istiyor. Bu nedenle, yeni bina bizim için acil bir ihtiyaç'' diye konuştu.

Hava sıcaklığının da son derece elverişli olduğunu, bu nedenle inşaat çalışmalarının gece gündüz aralıksız devam ettiğini belirten Çiçek, binanın en kısa sürede tamamlanması için çalışmaları sürekli takip ettiklerini dile getirdi.