SİVAS

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP İl Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, son dönemde çözüm süreciyle çözülme süreci yaşandığını savunarak, her gün şehit haberleri alındığını söyledi.

PKK ile mücadele konusunda her iktidara yardımcı olduklarını, hazırladıkları çözüm önerilerini ilgililere götürdüklerini ama kendilerinin düşüncelerine kulak verilmediğini iddia eden Destici, "Kardeşliğimizi de bozdurmayacağız, size rağmen bu ülkeyi de böldürtmeyeceğiz. Allah'ın izniyle kimsenin buna gücü yetmeyecek" dedi.

"Bugüne kadar asla doğru olmayan şeyi söylemedik. Biz şehit liderimizden hangi usul ve üslubu görmüşsek o şekilde siyaset yapıyoruz. doğru söyleriz, doğru konuşuruz, doğru yaparız, doğrunun yanında ve yanlışın karşısında dururuz" diyen Destici, şöyle devam etti:

"Bu iktidarın da doğrularının yanında durduk ama hiç kusura bakmasınlar yanlışlarının yanında durmak bir tarafa, çıkarız 'yanlış yapıyorsunuz' deriz. Ülkemiz, milletimiz, devletimiz adına ve Türk İslam coğrafyasındaki mazlum milletler adına, dün de bunu söyledik, bugün de söyleriz, yarın da söyleriz. Çıkarlar, koltuklar, makamlar için değil, milletimize hizmet ve Allah'ın rızasını kazanmak için siyaset  yapıyoruz. Vatan, devlet, ülke birlikteliğini her şeyin üzerinde tutan Büyük Birlik Partisi'nin yanında saf tutun. Hem ülkemiz hem de sizin için en doğrusu budur."

"Emeklilere yüzde 50 zam"

Ekonominin iyiye gitmediğini ve işsizliğin hiç olmadığı kadar arttığını öne süren Destici, partisinin seçim vaatlerini şöyle sıraladı:

 "Taşeron işçiliğe son verecek ve tamamını kadroya alacağız. Bu ülkede açlık sınırı adı altında maaş alan hiçbir kişiyi bırakmayacağız. Asgari ücretlilerimize en az bin 500 lira maaş vereceğiz. 8 milyon emekli açlık sınırı altında maaş almaya mahkum edilmiş durumda. Hepsini açlık sınırının üzerinde olan bin 500 lira seviyesine getireceğiz ve maaşlarına yüzde 50 zam yapacağız. Engelli kardeşlerimiz için mutlaka engelsiz bir Türkiye'yi el birliğiyle inşa edeceğiz. Çiftçiye mazotu bir liraya vereceğiz. Adaleti ve ahlakı her alanda hakim kılacağız. Adaletin olmadığı yerde devlet çöker, adaletin olmadığı yerde huzur ve iç barış olmaz, güvenliği sağlayamazsınız. Onun için her şeyin başı adalet ve adalet gecikmemeli, tez verilmeli diyoruz."