Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yıllarca sırf dindar diye, başı kapalı diye, annesi babası hacca gitti diye, babasının sakalı var diye bu memleketin çocukları ikinci sınıf muamele gördüler. İşte 28 Şubat bu süreçlerin yaşandığı en ağır süreçlerden bir tanesidir" dedi.
Sivas Alperen Ocakları'nca 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen "Alperen Ocakları Şahlanış Gecesi"ne katılan Destici, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir süreçten geçtiğini belirterek "Maalesef bu topraklarda yaşamanın, bu vatanı yurt edinmenin her dönemde bir bedeli oldu ve bu büyük Türk milleti her dönemde kanıyla canıyla malıyla bu bedeli ödemekten hiçbir zaman çekinmedi. Her zaman kanını, canını malını verdi ama vatanın bir karış toprağını vermedi, bundan sonra da vermeyecek" diye konuştu.
Destici, 28 Şubat darbesinin yıl dönümü olduğu hatırlatarak, "28 Şubat'ta tanklar namlusunu Muhsin Yazıcıoğluna çevirmemiştir ama herkesin kapılarını kapattığı, perdelerini çektiği bir dönemde 'namlusunu milletine döndürmüş tanka selam durmam' diyen sizin yiğit hemşehriniz Muhsin Yazıcıoğludur" ifadesini kullandı.
Yıllarca Anadolu'nun garip, fakir çocuklarının birbirine ezdirilip, kırdırıldığını vurgulayan Destici, şunları söyledi:
"İşte milletin arasına nifak soktular. Milletin çocuklarını iki buçuk metrekarelik hücrelerde yıllarca işkence altında, zulüm altında yaşattılar. Büyük tezgahlar kurdular ama Allah'a şükürler olsun ki milletimiz bu büyük oyunun farkına vardı. Yıllarca sırf dindar diye, başı kapalı diye, annesi babası hacca gitti diye, babasının sakalı var diye bu memleketin çocukları ikinci sınıf muamele gördüler. İşte 28 Şubat bu süreçlerin yaşandığı en ağır süreçlerden bir tanesidir. Kim aramıza nifak sokmaya çalışıyorsa ona karşı bir ve beraber olmamız gerekir."
Türkiye'nin bir çatışma, kaos ve istikrarsızlık ortamına sürüklenmeye çalışıldığını dile getiren Destici, "Herkesi uyarıyorum, şahsi menfaatlerinizden vazgeçin. Parti menfaatlerinden vazgeçin ve ülke menfaatini, millet menfaatini öne koyun, Muhsin Yazıcıoğlunu örnek alın ve o ne yaptıysa ülkesi için siz de onu yapın" diye konuştu.
Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkmasını istediklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Rahmetli genel başkanımızın şehadet sürecini de kendi kavgalarına, kendi süreçlerine malzeme yapmaya çalışanları buradan uyarıyorum. Hiç kimse Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadet sürecini kendi kavgasına, kendi sürecine alet etmesin. Eğer bir belge varsa, bir bilgi varsa, bir ses kaydı varsa Malatya savcılığına versin. Biz, kan davası peşinde değiliz. Çünkü Allah'a inanan, Peygambere inanan Kur'an-ı kendisine rehber olarak seçen insan, Allah'ın yasakladığı bir davanın peşinde olmaz. Biz, kan davası peşinde değiliz, biz hak davanın peşindeyiz. Gerçek neyse onun çıkması için uğraşıyoruz ve sonuna kadar da uğraşacağız."