ANKARA - Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Twitter hesabı üzerinden verdiği mesaja ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin Suriye politikasını eleştirdi.

''Suriye'de ortaya çıkan fotoğraflar, Esed'in kendi halkına karşı soykırım uyguladığını ispatlamıştır, utanç vericidir, asla kabul edilemez'' ifadesini kullanan İşler, AK Parti Hükümetinin, Esed'in zulmüne karşı çıkan duruşunun ne kadar doğru bir politika olduğunu fotoğrafların net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

İşler, şunları kaydetti:

''Kılıçdaroğlu, görüş açıklamak için üç gün beklemiş, soru üzerine vahşete cılız bir tepki göstererek adeta zulme seyirci kalmayı yeğlemiştir. CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç'un son açıklaması, CHP'nin yanlış Suriye politikalarının tescilinin ötesinde siyasi bir gaftır. CHP, Esed'in zalimliğine bir kez daha destek vermiş, zalimin yanında yer alarak, zulme ortak olmuştur. Zulme rıza, zulümdür. CHP'nin Suriye'de zalime destek veren bu tutumu, siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Milletimiz bunu asla unutmayacaktır.''