ANKARA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

"AK Parti, ANAP gibi çöküş dönemine girdi' diyenler, AK Parti'nin muhteşem geri dönüşünü anlamaya çalışmalı" değerlendirmesinde bulunan Akdoğan, AK Parti'nin, milletin gelecek umudu olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "İktidar ortağı olma şansını tepenler treni kaçırdı. 'Seçmen koalisyon istiyor' tezi de çöktü. Millet istikrar için güçlü iktidarı seçti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçlarını birlikte değerlendirerek, oy veren ve vermeyen vatandaşlarımızı doğru anlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Başarımız kendimizi yenilemekten geçiyor"

Akdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada ise milletin, toplantıda, hem 7 Haziran hem de 1 Kasım milletvekili genel seçim sonuçlarını değerlendireceklerini söyledi.

Seçimde oy verenleri ve vermeyenleri doğru anlamaya çalışacaklarını vurgulayan Akdoğan, şöyle konuştu:

"AK Parti olarak bizim başarımız, zaten seçmenin verdiği mesajı doğru anlamaya çalışmaktan, kendimizi yenilemekten geçiyor. Diğer partilere de tavsiyemiz budur. Sadece seçmenle empati yapması gereken AK Parti değildir, bütün partilerimiz seçim sonuçlarından dersler çıkarmaya gayret ederlerse, mesajını doğru anlamaya çalışırlarsa bu siyasete kalite kazandırır."

Milletin, güven ve istikrarı tercih ettiğine dikkati çeken Akdoğan, "Böylece 'seçmen koalisyon istiyor' tezi de çökmüş oldu. AK Parti için bazıları 'gerileme dönemine girdi, duraklama dönemine girdi, ANAP gibi oluyor' gibi yakıştırmalar yapıyorlardı. Bu tezler de çökmüş oldu" dedi.

Akdoğan, AK Parti'nin muhteşem bir geri dönüşle Türkiye'nin ve milletin gelecek umudu olduğunu bir kez daha gösterdiğini kaydetti.