ANKARA - Konuşması sırasında ''Dik dur eğilme, bu millet seninle'' sloganları üzerine Erdoğan, ''Hiç endişe etmeyin, sizler bizimle beraber olduğunuz sürece evvelallah onlar eğilecekler.

Müfteriler eğilecekler. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunlarınki yatsıya kadar bile yanmadı" dedi.

Erdoğan, ''Ankara Büyükşehir Belediyemizi, başkanım Melih Gökçek ve ekibini, tüm emeği geçenleri, yüklenici firmaları tebrik ediyorum kendilerine teşekkür ediyorum. Bütün engelleme çabalarına, şiddet eylemlerine, vandallığa, hukuksuzluğa rağmen bu büyük eseri tamamladığı için Ankara trafiğine nefes aldıracak bu yolu inşa ettiği için Melih Bey'i ayrıca kutluyorum'' diye konuştu.

''(İstemezük) tavırlarından vazgeçmediler''

Bulvarın ODTÜ'den geçen bölümüne engel olmak için ortaya konan şiddeti, vandallığı, çirkinliği tüm Ankara ile Türkiye ile gördüklerini, takip ettiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bahaneleri neydi? Güya ağaç kesiliyormuş. Öyle olmadığını, tam tersine proje kapsamında çok sayıda ağaç dikileceğini, yeşillendirme yapılacağını söylememize rağmen 'istemezük' tavırlarından vazgeçmediler. Biz bu tavrın yabancısı değiliz. Bir İstanbullu olarak boğaz köprülerinin hepsinde de aynı tavrı gördük. Şimdi üçüncü boğaz köprüsüne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de aynı şekilde 'istemezük' diyorlar. Kim bu zihniyet? CHP zihniyeti ve onun solundaki zihniyet. İstanbul'daki yeni havalimanı konusunda aynı şeyi yapıyorlar 'istemezük.' Marmaray'da aynı şeyi yaptılar 'istemezük', isteseniz de istemeseniz de biz bunları inşa ede ede Türkiye'yi büyütüyoruz.''

''Bunlar yapılanı görmez''

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnşaat aşamasında yeri değiştirilen birkaç yüz ağacı bahane ederek engellemeye çalıştıkları 1071 Malazgirt Bulvarına ne kadar ağaç dikildi biliyor musunuz? Yolun refüjlerine ve çevresine 105 bin çalı, 177 bin çiçek, 75 bin metre kare çimen, bin 22 adet 15-25 yaş arası ıhlamur ağacı, 3 bin 105 adet de büyük boylu sedir, karaçam, göknar, mavi ladin türü ağaç dikildi. Şimdi soruyorum kim çevreci? Bu gençler aldanmış, bu gençler aldatılmış, bu gençler farklı gözlüklerle dünyaya bakıyorlar. Maalesef. Peki şu güzellikleri görecekler mi? Takdir edebilecekler mi? Buyrun ağaçlar, yemyeşil çimler. Asla, çünkü bunlar yapılanı görmez. Sadece engel olmaya çalışır. Bunlar daha şu ağaçları yerlerinden sökmeye çalışırlar. Ortada bırakırlar, bunlar bir yerleri taşlamak için bir bakıyorsunuz parke taşlarını da sökerler. Ellerinde molotof kokteylleriyle esnaflarımızın dükkanlarındaki cam, çerçeveyi indirdiler. Bunlar halkını da sevmez, vatandaşını da sevmez.''

"Paralel yapı milletimizi aldattı"

Başbakan Erdoğan, "Yeni Türkiye'de milletin tercihlerine saygı duymayanların, demokrasiyi hazmedeyenlerin hiçbir karşılığı yok" dedi.

Erdoğan, "Dün gazetelerde binlerce kişinin dinlenmesiyle alakalı haberler yer aldı. O malum paralel yapı inkar etti. 'Hayır' dedi, 'bunu savcılar yapmadı' dedi, o savcıları manşete aldı ve bugün İstanbul Başsavcısı açıklama yaptı, üç bine yakın insanın dinlendiğini, bunun daha fazla olabileceğini bugün açıkladı. Bunlarda yalan var, bunlarda takiyye var. Bu paralel yapı, dini istismar etmek suretiyle milletimizi aldattı ve aldatmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Bu oyunlar, tezgahlar eski Türkiye'de işe yarıyordu, sözün de yetkinin de millet de yani sizlerde olduğu yeni Türkiye'de bu tezgahlar işe yaramaz, yaramıyor" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dün de şahsımla alakalı tamamen uydurma, tamamen montaj bir kaset yayınlamaya kalktılar. Bunlar hepsini yapar, ulusal ve uluslararası bütün teknolojiyi kullanarak yapar. Kısa zamanda bu montajların nasıl yapılabileceğini aynı şekilde biz sizlere ortaya koyacağız. Bunları göreceksiniz, bunu CHP de görecek, MHP de görecek, diğerleri de görecek"