Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Malatya ziyareti kapsamında Valilik ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti.
Erdoğan, Malatya'daki programının ikinci gününe, konakladığı Ramada Plaza Altın Kayısı Oteli'nin açılışını gerçekleştirerek başladı. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Malatya'nın sanayide olduğu kadar turizmde de gelişen bir il olduğuna dikkati çekti.
Başbakan Erdoğan, 3. Organize Sanayi Bölgesi ile uluslararası girişimcilerin uğrak yeri olan Malatya'da konaklama tesislerinin de bu ile yakışır modern ve günümüz şartlarına uygun olması gerektiğine vurgu yaptı.
Otelin, Malatya için bir boşluğu tamamlar nitelikte olduğunu dile getiren Erdroğan, inşaatı devam eden bir otelin de yakın zamanda açılacağını, kendisinin de açılışa katılabileceğini söyledi.
Erdoğan, daha sonra Malatya Valliğini ziyaret etti. Polis tören mangasını selamlayan Başbakan Erdoğan'ı, burada Malatya Valisi Vasip Şahin ve Valilik personeli karşıladı.
Valilikte şehir hakkında birifing alan Erdoğan, buradan Malatya Belediye Başkanlığına geçti. Erdoğan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından karşılandı. Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Erdoğan, Başbakanlık otobosüyle vatandaşları selamlayarak belediye binasından ayrıldı.
Erdoğan, bu sırada kendisine el sallayan bazı vatandaşlarla da sohbet etti. Kore gazisi olduğunu söyleyen Hayati Malacı isimli 78 yaşındaki bir vatandaşın, tespih hediye ettiği Başbakan Erdoğan, "Hediyeni aldım, ben de tekrar sana hediye ediyorum" dedi. Hayati Malacı, daha sonra gazetecilere, sohbeti sırasında Başbakan Erdoğan'a dua ettiğini, kendisinin de bundan duyduğu memnuniyeti ifade ettiğini söyledi.
Yürüme engelli Orhan Gülfırat isimli vatandaşı da yanına çağırarak sohbet eden Başbakan Erdoğan, Gülfırat'ın cebinde fark ettiği sigara paketini alarak, bir daha sigara içmemesi için söz vermesini istedi. Gülfırat da sigarayı içmeyeceğine dair Başbakan Erdoğan'a söz verdi. Erdoğan, Yavuz Yılmaz isimli zihinsel engelli vatandaşla da bir süre sohbet etti.
Erdoğan, daha sonra Malatya'dan helikopterle Darende ilçesine hareket etti.