ÇORUM - Başbakan Ahmet Davutoğlu'na destek için Kocaeli'den yola çıkan Erol Özavcı, başlattığı Türkiye turu kapsamında, Çorum'a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafları ve AK Parti amblemiyle süslediği otomobiliyle AK Parti Çorum İl Başkanlığı binası önüne gelen Özavcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce Kocaeli'den yola çıktığını ve 39 ili geçerek Çorum'a ulaştığını söyledi.

Genel seçimlere çok az bir süre kaldığını ve Türkiye'nin geleceği için 7 Haziran'daki seçimlerde AK Parti'nin tek başına iktidar olması gerektiğini düşündüğü için bu yola başvurduğunu ifade eden Özavcı, Başbakan Davutoğlu ve AK Parti'ye destek için Türkiye'yi dolaştığını belirtti.

Özavcı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla özel otomobilini Erdoğan'ın fotoğraflarıyla süsleyip Türkiye turuna çıktığını anlatarak, seçimlere kadar 81 ilin tamamını dolaşmayı amaçladığını kaydetti.

Destek turunu Çanakkale'de bitireceğini ve 7 Haziran'da, memleketi Kocaeli'nde oyunu kullanacağını dile getiren Özavcı, "2010 yılında DSP'nin Olağan Genel Kurulu'nda genel başkan adayı olmuştum. Ancak daha sonra bu konuda hata yaptığımı düşündüm. AK Parti'nin Türkiye'nin geleceği için ne kadar önemli projeler gerçekleştirdiği aşikar. Ben de üzerime düşeni yaparak, ülkemiz için bir dönüm noktası olduğuna inandığım 7 Haziran'daki seçimlerde Başbakan Davutoğlu ve AK Parti'ye destek olmak için yollara düştüm" ifadelerini kullandı.