ANKARA

Alınan bilgiye göre, kamuda görev yapan ve 7 Haziran'daki seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyenlerin istifaları sürüyor.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti'den Bolu milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur da AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifasını sundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız da AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, MHP'den milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Sayıştay Başsavcısı Ömer Duman, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) üyeleri Fazıl Şenel ve Abdullah Tancan da adaylık için istifalarını sundu.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tombul, AK Parti’den Gaziantep milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Beyhan Sayın, AK Parti'den Ankara milletvekili aday adaylığı için istifasını sundu.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi Dr. Şanal Tosun, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

TMSF Varlık Yönetimi Daire Başkanı Hasan Köroğlu, AK Parti Gaziantep milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldı.

TÜBİTAK Kurumsal İletişim Müdürü Yahya Coşkun, AK Parti'den milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başmüfettişi Süfyan Emiroğlu da AK Parti'den Kahramanmaraş milletvekili aday adaylığı için istifasını sundu.