ANKARA - Bahçeli mesajında kurultayın 4 Kasım 2012 tarihinde başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğine işaret ederek, MHP'nin Türk siyasetinde farklı, ayrıcalıklı bir yer ve konuma sahip olduğunu geçen hafta sonunda yapılan kurultayda tekrar ispat ettiğini kaydetti.


Bahçeli, demokrasinin ''şekil, biçim ve söylem'' taraflarıyla değil, esas ve içeriğiyle partiye istikamet verdiğinin kurultayda kanıtlandığını belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Bu durum doğal olarak her türlü takdirin üzerinde bulunan bir iftihar kaynağıdır. Ayrıca, 10. Olağan Büyük Kurultayımız, partimizi içten ve dıştan kuşatma ve teslim alma çabalarına mutlak bir itiraz ve derinlikli bir cevabın en muhterem sonuçlarından birisidir. Kurultayımız dedikoduyu yenmiş, entrikayı bozmuş, tuzak ve provokasyonları etkisiz hale getirmiştir. Uzun zamandan beridir kaynayan fitne kazanı siz değerli arkadaşlarımın kararlı iradesiyle ve tercihiyle sönmüş ve her anlamda kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur.

Taşkınlık bekleyenler yanılmış, çatışma umanlar hüsrana uğramış ve hezimet dileyenler hayal kırıklığı yaşamışlardır. Yurdumun her yöresinden kurultayımıza katılan millet ve vatan sevgisiyle yanıp tutuşan muhterem dava arkadaşlarım, milliyetçiliğin şölenine birlikte katkı vererek unutulmayacak bir karar ve kalitenin tarafı olduklarını ispatlamışlardır.''