ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ağırlıklı olarak Suriye'deki gelişmeler üzere değerlendirmelerde bulundu.
''Endişeyle takip ediyoruz ki 'Arap Baharı' diye takdim ve servisi yapılan kaos ve isyan dalgasının boyu ve çapı gittikçe genişlemektedir'' diyen Bahçeli, on yıllarca uzaktan kumandayla idare edilen diktatörlerin, emperyalizmin yeni konsept ve politikası doğrultusunda koltuklarından savrulduklarını ileri sürdü.
Türkiye'nin dört bir taraftan kuşatmaya alındığını iddia eden Devlet Bahçeli, ''Suriye'nin kuzeyindeki peşmerge oluşumuyla ilgili AKP hükümetine daha önceden bir bilgi verilmiştir de ardından bunun zamana yayılması mı temenni edilmiştir'' değerlendirmesinde bulundu.
Bahçeli, şöyle devam etti:
''Bize göre Kürdistan'ın kurulması konusunda AKP ya ikna olmuştur ya da Suriye'ye girmek için önceden tezgahlanmış bir tertibin ana aktörü haline gelmiştir. Başbakan Erdoğan'ın Suriye'ye yönelik sıcak takipten bahsetmesi, sınırlarımızdaki PKK varlığına 'eyvallah etmeyiz' sözleri tam olmasa da bunlara delil teşkil etmektedir. Dikkat ediniz, Başbakan Kürdistan'a değil, PKK'nın faaliyetlerine tepkilidir. Şam'dan sonra sıranın Türkiye'ye geleceği, içimizdeki bölücülerin komşu coğrafyalardaki hadiseleri emsal alacağı neredeyse kesine yakındır.
Suriye'nin kuzeyinde hiçbir şart altında özerk, federasyon ve bağımsız bir Kürdistan kurulmasına fırsat verilmemeli, caydırıcılık ve milli güç unsurları seferber edilmelidir.''