ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti ile birlikte ''millilik vasfını ve vasiyetini temerküz etmiş'' ne kadar değer varsa açıktan saldırı ve tacize uğradığını savundu. 
Açıklamasında, ''Bununla birlikte, milli kimliğimize hayat ve yön veren, milletimizin samimiyetle benimsediği milli gün ya da bayramların gözden düşürülme ve hırpalanma çabaları tüm vahametiyle ortaya çıkmıştır'' görüşünü ileri süren Bahçeli, şunları kaydetti:
''23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim tarihleri iktidar hıncına ve kirli emellerine maruz kalmıştır. Hali hazırda, yaklaşan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı üzerindeki tartışma ve çekişmelerde bir hayli artış olduğu gözlenmiştir. İsminin başındaki milli sıfatını yalnızca usulen taşıyan Eğitim Bakanlığı'nın, 11 Ocak 2012 tarihinde yayınladığı bir genelgeyle, 19 Mayıs'ın başkent dışındaki stadyum ve meydanlarda kutlanması yasaklanmıştır. Bu Genelge'nin Danıştay 10'ncu Dairesi tarafından iptal edilmesi ise gelişmelerin seyrini ve hızını doğal olarak değiştirmiş, farklı bir mecraya taşımıştır.''
Bahçeli, Danıştay'ın konuyla ilgili kararının ardından hükümetten yapılan açıklamalar doğrultusunda ''19 Mayıs başta olmak üzere, diğer milli bayramlar için tekrar suikast hazırlığı içinde olunduğunun'' anlaşıldığını ileri sürdü. 
Devlet Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Hükümet bu gidişle, dini bayramlarla ilgili bir düzenlemenin de niyetine girerek, Ramazan ve Kurban Bayramlarının içeriği ve süresiyle ilgili fetvalar vermesi, hatta dinler arası kardeşlik bağları kurduğu yabancı dostları hatırına bu aziz ve mübarek günlerin derin manasına kast etmeye cüret etmesi sürpriz sayılmayacaktır.
Milli bayramların kaşınmasındaki ve üzerinde oynanmasındaki maksat Cumhuriyet'in yapı taşlarını kırmak, taşıyıcı sütunlarını yıkmak ve son tahlil de hayâsızca planlanan rejim değişikliğini hayata geçirmektir.''

Mürebbiye parmağı

Açıklamasında Başbakan Erdoğan'a da seslenen Bahçeli, 19 Mayıs üzerinden hiç kimsenin ''mürebbiye gibi parmağını sallayarak kendilerini tehdit veya tedip etmeyi aklından geçirmediğini'' bildirdi. Bahçeli, ''Ancak bizzat kendi zihniyetinin, başta 19 Mayıs kutlamaları olmak üzere, diğer milli bayramları mübayaa memurları gibi pazarlık malzemesi yapmasına milletimiz asla izin vermeyecektir'' görüşünü savundu.
Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmayı, devletin adını ve yönetim şeklini değiştirmeyi aklından geçiren AKP zihniyeti; parmak sallayarak değil, sandığa mühür vuracak muhteşem millet iradesiyle eninde sonunda geldiği gibi gidecektir.
19 Mayıs'da Karadeniz'den Samsun'a çıkarak, Cumhuriyet'e giden mücadele dolu çileli yıllara meydan okuyan kurucu kahramanlar gönüllerimizde her zaman heyecan ve hürmetle anılacaktır.
Buna karşılık, AKP iktidarının bugünkü faillerinin, tıpkı teslimiyetçi İstanbul hükümetinin mensupları gibi, bir denizaltıyla okyanus ötesine gün gelip ricat etmeleri de tekerrür eden tarihin acı bir cilvesi olarak hatırlanacak ve böyle değerlendirilecektir.''