MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin Türkiye gerçekleri konusunda samimi önerilerle terörle mücadelede Türk milletinin ve devletinin başarı sağlamasını arzuladığını belirterek, ''Bu mücadeleleri sekteye sokacak, engelleyecek, bundan yararlanarak Türkiye'yi bölünme eşiğine getirecek davranışlar üzerinde, siyasi kurumların ortak akılla hareket etmelerinde yarar vardır'' dedi.
MHP İstanbul İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bahçeli, gazetecilerin MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın genel başkanlığa adaylığını açıklamasıyla ilgili sorusu üzerine, 4 Kasım 2012 tarihinde Ankara'da MHP'nin 10. Büyük Kurultayı'nın toplanacağını anımsatarak, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmak üzere olduğunu, Eylül ayının 20'sine kadar kalan illerin de kongrelerini yapacağını aktardı.
Kongrelerin MHP'ye yakışır bir güzellik ve olgunluk içerisinde geçtiğini anlatan Bahçeli, şöyle devam etti:
''İlçe ve il kongrelerinde var olan güzelliğin büyük kurultayda da devam edeceği inancındayım. Bu bakımdan birçok arkadaşımız adaylığını açıklayabilir. Bu onların en tabii, demokratik hakkıdır. Çok sayıda adaylı kurultay yapıldığı vakit, inanıyorum ki Türkiye'ye örnek teşkil edecek çok adaylı demokratik bir seçim gerçekleşir. Bu da hem Türkiye'ye hem demokrasimize hem de MHP'ye yakışan bir durum olur.''
Bahçeli, gazetecilerin CHP milletvekillerinin Hatay'daki kampa alınmadığı iddialarına ilişkin sorusu üzerine de, şunları söyledi:
''Türkiye çok nazik bir süreçten geçmektedir. Daha önceden kampları ziyaret etme arzusu taşıyan bir siyasal kurum, eğer İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda üyeleri mevcutken, insan hakları komisyonun da bu ziyaretleri yapılmasında bir yarar görülüyorsa, o zaman üyelerini göndermeme gibi bir davranışı Türkiye'nin bu nazik sürecinde uygun bulmadığımı ifade ederim. Milliyetçi Hareket Partisi'nin İnsan Hakları Komisyonunda alt komisyonda bulunan üyelerinden arkadaşlarımız katılacaklardır.''
Gazetecilerin milletvekili dokunulmazlıklarının sınırlandırılmasına yönelik sorusu üzerine Bahçeli, şunları belirtti:
''MHP Türkiye gerçekleri konusunda samimi önerilerle terörle mücadelede Türk milletinin ve devletinin başarı sağlamasını arzulamaktadır. Bu mücadeleleri sekteye sokacak, engelleyecek bundan yararlanarak Türkiye'yi bölünme eşiğine getirecek davranışlar üzerinde siyasi kurumların ortak akılla hareket etmelerinde yarar vardır. Şu an için terörle mücadele konusunda bazı milletvekillerinin teröristlerle sarmaş dolaş olması, hem şehitlerimizin ruhlarını hem ailelerini hem de aziz milletimizi oldukça rahatsız etmektedir. Bununla ilgili bir tedbir olarak, terörle mücadelenin esasında yer alması gereken görüşü MHP kamuoyuna sunmuştur.''
Yerel seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, mahalli seçimlerin Ekim 2013'te yapılmasını, meclis açılır açılmaz dile getireceklerini belirtti.
MHP'nin diğer siyasi partilerden çok önce, yerel seçimlerin 2013 yılı içerisinde özellikle de Ekim ayında yapılmasını önerdiğini ifade eden Bahçeli, ''Ekim ayının başında, TBMM açılır açılmaz konu partilerle gündeme alınır ve grup başkanvekilleri bu konu üzerinde çalışma başlatırsa seçimlerin 2013 Ekim ayında yapılması yasalaşır. Bu da Türkiye'yi rahatlatır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine gölge düşüremez. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle belediye seçimlerinin karşılıklı istismarına son verir. Türkiye daha sağlıklı bir ortamda olur düşüncesiyle hareket etmekteyiz.'' diye konuştu.
Bahçeli, bir gazetecinin ''Demirtaş'ın, Şemdinli-Hakkari arasındaki 400 kilometrelik bölgenin terör örgütünün kontrolünde olduğu iddiası''na ilişkin sorusu üzerine de, bu cümlelerin muhatap alacakları cümleler olmadığını ifade etti.