Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Önemli olan Avrupa Birliği'ne girmek değil, önemli olan Avrupa Birliği standartlarının üzerinde demokratik haklarını, insan haklarını, ifade özgürlüğünü, kılık-kıyafet özgürlüğünü, gıda hijyen sağlıklığını, çocuklarımızın eğitim imkanlarını, sağlık imkanlarını, ulaşım imkanlarını yakalamaktır'' dedi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'daki Of Hayrat Vakfı'nın imam hatip lisesi mezunları tarafından düzenlenen sahur programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bağış, ''Gerçekten işimiz zor. Bir yandan Avrupa Birliği'ne girmek istediğini söyleyen ama bazı şüpheler duyan bir milleti, Avrupa Birliği;ne almak istediğini söyleyen ama aslında almak istemeyen bir birliğe sokmaya çalışıyoruz'' dedi.
''Önemli olan Avrupa Birliği'ne girmek değil, önemli olan Avrupa Birliği standartlarının üzerinde demokratik haklarını, insan haklarını, ifade özgürlüğünü, kılık-kıyafet özgürlüğünü, gıda hijyen sağlıklığını, çocuklarımızın eğitim imkanlarını, sağlık imkanlarını, ulaşım imkanlarını yakalamaktır'' diyen Bağış, şöyle devam etti:
''Bizim için önemli olan Avrupa Birliği üyesi olup olmamak değil, ona vakti zamanı geldiğinde karar veririz. Ona karar verme yetkisi de bizzat milletin kendisindedir. Bu bir referandumla gerçekleşecektir. Bugüne kadar üye olan bütün ülkelerde olduğu gibi millete gidip soracağız, sizlere gidip soracağız. Ama ne zaman? Bu müzakere süreci bittiği zaman. Bütün fasıllarla ilgili yapılması gereken reform çalışmaları yapıldığı zaman.''
Bağış, ''Atatürk'ten sonra ilk defa cem evine giden bir  cumhurbaşkanı gördük. İlk defa devlet televizyonunda Kürtçe yayın gördük. İlk defa sizin, Of'un çok da uzağında olmayan Sümela Manastrı;nda Ortodoks vatandaşların ayin yaptığını gördük. Üniversitelerdeki kız kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntılarında ortadan kalktığını da gördük. Avrupa;da bazı liderler Roman vatandaşları sınır dışı ederken bizim Başbakanımız'ın bu ülkenin Roman vatandaşlarıyla kucaklaşmasına da şahitlik ettik. Bütün bunlar Avrupa Birliği standartlarını yakalama çabalarımızın içerisinde, bu ülkenin şeffaflaşmasıyla ilgilidir.'' şeklinde konuştu.
Suriye'deki olaylara da değinen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, katılımcılardan orada bulunanlara hayır dua etmelerini isteyerek, ''Orada kendini Yezitliğe soyunmuş bir vahşi liderin, bir diktatörün pençesinden kurtarmaya çalışan insanlar var'' dedi.
Toplantıya, Of Hayrat Vakfı Başkanı M. Reşat Aksu, Of Beldiye Başkanı Murat Saral ve çok sayıda imam hatip lisesi mezunu katıldı.