ADANA - İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan bağımsız başkan adayı Aytaç Durak, adaylıktan çekildiğini bildirdi.

Durak, ofisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 seçimlerini kazanmasının ardından hiçbir hukuki neden olmadan görevden alındığını ileri sürdü.

Adaylığını açıklamasının ardından bazı yerel gazetelerde "dengeler değişti" başlığıyla haberler çıktığını anımsatan Durak, şunları söyledi:

"Dengeleri karıştırmak istemiyorum. Tam tersine bütünleştirmek istiyorum. Her seçim öncesi aday olup olmama konusunda Adanalılara anket yapmışımdır. Bu defa da halkımın isteği doğrultusunda adaylıktan çekilerek seçimi almakta en etkili durumda olan sayın Sözlü'ye destek vermek suretiyle Adana'da kesin sonucu alacağımızı ümit ediyorum. Bu da şahsıma, dolayısıyla Adanalıya yapılan 4 yıldır süren haksız uygulamanın misillemesi olacaktır."

MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü ise Aytaç Durak'ın kendi haklılığını halka anlatmak için bağımsız aday olmasını anlayışla karşıladıklarını belirterek "Aslolan üzüm yemektir. 3 dönemdir yakın çalışma arkadaşlığı yaptığımız değerli bir ağabeyimizin, MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak şahsıma destek vermesi gücümüze güç katacaktır. Milli iradenin yerini bulmasına katkı koyacaktır. Aytaç Durak Adana'da hep sürprizlerin adamı olmuştur. Kendisinde teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bağımsız olarak belediye başkan adaylığını açıklayan Durak, hakkındaki davalar nedeniyle 28 Mart 2010'da İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmıştı.