TBMM

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, CHP'nin, hakkında verdiği Gensoru Önergesi'ne ilişkin, "Gensorunun FATİH Projesi'nin en hızlı ve en işlek halde olduğu bir dönemde verilmesi, seçimler öncesinde kamuoyunda projeye karşı oluşan olumlu algıyı kırmaya yönelik siyasi bir hamledir" dedi.

Avcı, CHP'nin, hakkında verdiği Gensoru Önergesi'nin, gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmelerde yaptığı konuşmada, FATİH Projesi'ninin, eğitimde fırsatları artırma ve teknolojiyi iyileştirme, bu ülkenin her vatandaşının gurur duyacağı eğitimde milli bir dönüşüm hareketi olduğunu ifade etti.

Söz konusu projeyle okulların eğitim teknolojisinin sunduğu imkanlarla buluşmasının amaçlandığını vurgulayan Avcı, "Dersliklerimizin etkileşimli tahtalarla, kuvvetli internet altyapısıyla donatılması planlanmıştır. Dersliklerimizde oluşturulacak bu altyapı zenginliğine ve imkanlarına ilave olarak FATİH Projesi, ayrıca dijital eğitim içeriklerinin hazırlanarak öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin istifadesine sunulmasını da sağlamaktadır" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkındaki Gensoru Önergesi'nin gündeme alınması kabul edilmedi.