ZMİR (VHA) - 2004 yılında Sasalı Belediye Başkanı seçilen ve seçildikten sonra Sasalı’yı borç batağından kurtaran ‘Atom Karınca’ lakaplı Veli Kasap şimdi de Çiğli’ye talip....
Sasalı Belediye Başkanı seçildiğinde ne bir hizmet aracı ne içme suyu ne de alt yapısı olmayan bir belediye alan Kasap, hizmet vermek için borçları kapattı ve tüm Sasalı halkının gönlünde taht kurdu. 2009 yerel seçimlerinde Çiğli’de her alanda yaptığı çalışmalarla dönemin Belediye Başkanı rahmetli Ensari Bulut ve dönemin vekilleri ona ‘Atom Karınca’ diye hitap etmeye başladı. 10 yıldır Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği yapan Kasap, büyükşehir belediyesinin yaptığı her açılışa hiç aksatmadan katılıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun yanından ayrılmayan vefalı ve partili meclis üyelerin bir tanesi. 2 Eylül 2013’de Başkan aday adaylığını 5 bin kişinin katılımı ile Elif Düğün Salonu’nda açıkladı. Burada yaptığı konuşmada insan odaklı bir siyaset anlayışına sahip olduğunu ve Çiğli’de ailelerin rahat ve huzur içinde yaşayabileceği meydan ve parklara öncelik vereceklerini söyledi.
Kasap aynı zamanda Çiğli’yi hep birlikte yönetme sözü vererek, şehircilik adına, kaliteli olma adına, kentsel dönüşüm, halkın hakkını koruma adına hizmet vereceklerinin altını çizdi.
22 mahalle muhtarını ve halkın sevgisini de yanına alan Veli Kasap, her kesimden insanla bütünleşmiş din, dil, ırk, mezhep ve parti farklılığı gözetmeksizin hizmet verecek ender insanlardan biri. En büyük hedefinin Çiğli ilçesini denizle buluşturmak olduğunu söyleyen Kasap, Çiğli’yi yaşanır bir kent haline getirip, marka bir ilçe olması için elinden gelen her türlü çabayı sarf edeceğini belirtti.
22 mahalle muhtarının desteğini arkasına alan Veli Kasap, Çiğli ilçesi için güvenilir bir isim.  (Ali Haydar Karatay)