TBMM

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerliğin üç aya indirilmesiyle ilgili bakanlıkta bir çalışmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

Genç girişimcilere vergi desteği, doğum yapan memurlarla uzman erbaş ve jandarmaya yeni hakları kapsayan Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sürüyor.

Kabul edilen maddelere göre, çocuğu olan memur anne ve babaya, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar, çalışma imkanı getiriliyor. Bu düzenlemeden evlat edinenler de yararlanacak.

İhdas edilen maddelerle, uzman erbaşlara birinci dereceye yükselme imkanı getirildi. Uzman erbaşların kamuya geçebilmesi için 2 yıl olan çalışma süresi 7 yıla çıkarıldı.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, basında çıkan haberlerin anımsatılması üzerine, askerliğin üç aya indirilmesine ilişkin, bakanlıkta bir çalışmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

Yılmaz, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'ın güneydoğudaki operasyonlana dair eleştirileri üzerine, şunları söyledi:

"Ambulansın, itfaiyenin girmesine izin vermeyeceksin, hendeklerin etrafından silahla dolaşacaksın, buna hiçbir hukuk devleti müsaade etmez. Her şeyi söyleyin, bunu Meclis kabul ederse başımız gözümüz üstüne ama silahla dağda gezemezsin, şehirde geziyorsun. Bunu biz değil, hiçbir parti kabul etmez. Hukuk devletinin gereğini yapıyoruz. Herkes hukuk devletinin gereğini yaparsa, 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olur."