Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "Artık vesayet bitecek, başkanlık gelecek. Temel olay bu ve şu anda da başkanlığa en çok itiraz edenler, bu vesayetçilerin kendileri ve uzantılarıdır." dedi.

Kahramankazan Belediyesi tarafından düzenlenen ''Başkanlık Sistemi'' konulu seminer sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gedikli, başkanlığın istikrar ve ekonomik kalkınmayı beraberinde getiren bir sistem olduğunu belirtti.

Türkiye'nin gelecek vizyonunu oluşturacak bu sistemin şahsi bir olay olmadığını kaydeden Gedikli, şöyle konuştu:

"CHP belki bunu böyle algılamakta ısrar ediyor ama biz biliyoruz ki kendileri başkan seçilebilecek olsa başkanlık sistemine 'evet' derlerdi. 'Anahtar deliğinden bile içeri giremez' yaklaşımı gösteriyorlar. Artık bu iş milletin gönlüne düşmüş. CHP kendisi bilir, onların anahtar deliğinden geçer, geçmez hiç önemli değil. Bu işin içinde olurlarsa, katılırlarsa hem kendileri hem Türkiye için iyi bir şey yapmış olurlar."

Başkanlığın vesayeti ortadan kaldıran bir sistem olduğunu, Türkiye'nin vasilerden çok çektiğini dile getiren Gedikli, "Artık vesayet bitecek, başkanlık gelecek. Temel olay bu ve şu anda da başkanlığa en çok itiraz edenler bu vesayetçilerin kendileri ve uzantılarıdır. Hem içeride, hem dışarıda" dedi.

CHP'nin bu sistemin bir rejim değişikliği olduğunu iddia etmesinin gerçekliği yansıtmadığını, yasama ve yürütmenin birbirinden ayrı olduğunu dile getiren Gedikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Devleti bir cumhuriyettir, bu devam ediyor ve bütün bir milletin cumhuriyetidir bu. Cumhuriyet sadece CHP'nin cumhuriyeti değildir. Burada konuşulan konu hükümet etme modelinin değişmesidir. Yani siyasi sistemin değişikliği ile alakalı bir yaklaşımdır. Bunlar anayasayı da anayasa hukukunu da bilmiyorlar, sistemleri de tam bilmiyorlar. Rejim değişikliği olarak görüyorlarsa eğitimlerini de bir gözden geçirsinler. Yani bu kadar büyük bir çarpıtmayı ilk kez görüyoruz."