MARDİN - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Mardin İl Başkanlığı'nca bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin ülke yararına hükümet kurmak istediğini söyledi.

Arınç, 13 yılda yapılan hizmetlerin 160 yılda yapılanların 10 misli olduğunu, bu hizmetlerden iftihar duyduklarını vurgulayarak, fert başına düşen milli geliri 2 bin dolardan 10 bin 500 dolara çıkardıklarını kaydetti.

Arınç, şöyle devam etti:

"Sadece bunlar yıkılsın, memleket  ne olursa olsun diye düşünenler, bence bu akşamdan itibaren 'yine bir AK Parti hükümeti olmazsa bu ülkenin hali ne olur' diye zahmet edip düşünüversinler. Bu üç partinin hali sigarasını yakmak için komşusunun evine benzin döken adama benziyor. Türkiye'nin sahibi biziz, hepimiziz. Milletçe, inşallah kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde yola devam edeceğiz."

"O zaman seçim arkadaşlar"

Haftaya hükümet kurma çalışmalarının başlayacağını dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

"Laf olsun diye hükümet kurmuyoruz, iş olsun diye hükümet kurmaya çalışacağız. Her birisiyle görüşeceğiz, bakanlık, koltuk pazarlığı yapmayacağız, kırımızı plaka kimin çok daha olacak bunu düşünmeyeceğiz. Arkadaşlar, ülkenin gelişmesi için şunları şunları düşünüyoruz. Sen bunda var mısın diyeceğiz. Varsa gelecek hükümet kuracağız. Onlar üçü bir araya gelmeden hükümet kuramıyorlar. Bu yüzden anahtar bizde. Bu kilidi, bu anahtarla açacağız. Diyelim ki yan çizdiler, 'Bana ne, görmüyorum, memleketin ne hali varsa olsun'  dediler. O zaman seçim arkadaşlar. Seçim için de bugünden itibaren çalışmanız lazım." 

"Millet oyunu verir, hoşlanmazsa geri alır"

"Oylar hiçbir yere gitmedi. Halkımız bize işaret verdi. 'Şunları şunları yap, benim oyum yine senin' diyor" ifadesini kullanan Arınç, şöyle devam etti:

"Neden biliyor musun seçimler böyle şeydir, 1973 seçiminden beri takip ederim, öyle partiler vardırki tek başına iktidara gelmişlerdir. O partiler yok, çakmaları var ancak onlar da 10 binde bir oyunu alıyorlar. Millet oyunu verir, hoşlanmazsa geri alır."

" Her şey tıkır tıkır işliyor"

Arınç, "Elbette içeriden ve dışarıdan fitne ve fesatla dedikoduyla tehdit ve baskıyla silahla ve şiddetle başka yollarla tek emelleri AK Parti'yi iktidardan düşürmek olanlar sevinebilirler" değerlendirmesinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Çok şükür biz yıkılmadık. Ben Başbakan Yardımcısıyım hala, Ahmet Davutoğlu Başbakanımız. Emin olun Türkiye'de hala AK Parti iktidarda diye dışarısı da rahat, içerisi de rahat. Yunanistan'ın düştüğü duruma düştü mü Türkiye, düşmedi. Her şey tıkır tıkır işliyor.  Borsa çalışıyor, faizler, işsizlik oranları aynen AK Parti'nin tek başına iktidarı gibi."

"Peki bu hükümet giderse o zaman onlar düşünsünler. 'Yıkalım da memleket ne olursa olsun' hesabı ile gizli açık ittifaklarla dördüncü bir partiye baraj aştırarak bizi tek başına iktidardan uzaklaştıranların vebalinin çok büyük olduğunu söylemek istiyorum" diyen Arıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'a versinler, millete versinler hesaplarını... AK Parti düşmanlığında birbirinizle yarışıyorsunuz. Muhalefete düşen bu hükümeti yıktıktan sonra kendilerinin hükümet kurması değil mi? CHP, MHP ve HDP'nin az bir farkla da olsa buna imkanı var. Seçimden önce AK Parti düşmanlığında, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında birleştiler. Kızdığım için değil, üzüldüğüm için konuşuyorum. Bu kadar boş lafın arkasından, sadece AK Parti hükümetini yıkmak için bir insan oy kullanabilir mi? Senin oy verdiğin parti şimdi ne yapacak, bunu niye düşünmedin? Bak şimdi netice ortaya çıktı. Hadi bakalım yarın AK Parti Hükümeti de olmazsa bir rüyadan uyanacaksın belki ama çok da hayırlı bir rüya olmamış olacak."

Yemeğe AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun da yer aldığı çok sayıda partili ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi de katıldı.