AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Türkiye'yi şikayet etmek için lobilere gönderilen paralar, fakirlere dağıtılsa Türkiye'de fakir kalmaz" dedi.
Aktay, beraberinde AK Parti Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören ile Siirt merkezindeki berber ve terzilerle Siirt Öğretmenevi'ndeki yemekte bir araya geldi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, burada yaptığı konuşmada, Başbakan'a "diktatör" diyenlere Mısır ve Suriye'yi örnek göstererek, "Diktatör olan bir Başbakan'a diktatör diyebilir miydiniz? Siz daha diktatör görmediniz, gidin Mısır'da orada diktatör görün, şu anda 21 bin kişi hiçbir gerekçe olmadan tutuklu halde tutuluyor. Suriye'ye bakın dünyanın birçok yerinde diktatör vardır ve orada diktatöre 'diktatör' demek bile suçtur" diye konuştu.
Başbakan'a yönelik kampanya şeklinde başlatılan saldırıların sistematik bir biçimde yapıldığını ifade eden Aktay, "Bunu yapanların amaçları Türkiye'yi dışarıya şikayet etmektir" değerlendirmesinde bulundu.
"Ne yazık ki bugün kurban paraları, zekat paraları ve bir sürü bağış paralarını himmet paralarını halkımızın alın teri ile toplayıp biriktiren bu yapı, bu paralarla Türkiye'yi dışarıya şikayet ediyor" diyen Aktay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'yi dışarıya şikayet etmek de çok pahalı. Türkiye'yi şikayet etmek için öyle bir gazetenin köşe başında bir iki satır yazmakla veya twitter ile şikayet edilmiyor. Amerika ve Avrupa'daki en etkili lobi kuruluşlarına gidip, tonlarca para aktarılıyor. Sırf oradaki bir gazetede haber yayınlayabilmek için yabancı bir gazetede Türkiye'de Başbakan'ın diktatörlüğe doğru gittiğini yayınlayabilmek için akıl ve hayallerimiz almayacak kadar büyük paralar yatırılıyor. Türkiye'yi şikayet etmek için lobilere gönderilen paralar fakirlere dağıtılsa Türkiye'de fakir kalmaz."