TBMM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son günlerde İmralı ile görüşme sürecinde temponun giderek yükseldiğini belirterek, ''Bölücü terör yapılanması 'süreç' diye tanımı yapılan ihanet projesini kendi istediği ölçüye sokmak için hamle üstüne hamle yapmaktadır. Bu arada AKP-PKK pazarlıklarının yoğunlaştığı ve olgunlaşmaya başladığı da gelişmelerden anlaşılmaktadır" dedi.

Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan İmralı'daki hücrenin mefruşat ihtiyaçlarını hızla karşılamakta, bir bakıma ev ortamının oluşması için elinden gelen çabayı sergilemektedir. Diyebiliriz ki terörist başının beklediği ev hapsi şartları bizzat İmralı'da kurulmakta, İmralı'da oluşturulmaktadır. Aslında kimsenin itiraf edemediği, söylemeye dilinin varmadığı gerçek, İmralı canisinin ev hapsine fiilen alındığı hususudur. Başbakan ve hükümeti buna zımnen onay vermiştir'' diye konuştu.

Bakanlar Kurulu'ndaki değişiklik

Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliklere de değinerek, bölücü hezeyanların Ak Parti'nin siyasi kararlarına yön verdiğini savunan Devlet Bahçeli, ''Bazı yanlış, eksik ve kusurları olsa da, AKP'nin yüz akı olan ve görevini de layıkıyla yaptığını düşündüğümüz eski İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin'in müzakere sürecine kurban verilmesi Başbakan'ın kararlarına kimlerin yön verdiğini göstermiştir.

BDP sözcülerinin eski bakana saldırmasına karşılık, her fırsatta bize laf yetiştiren AKP'nin kurma kolla çalışan ve iftira mahzeninde fikirlerini mayalandıran malum sözcülerinin birden bire dut yemiş bülbüle dönüşmeleri akla ziyan bir manzarayı ortaya çıkarmıştır. Barış güvercinleri uçuracağını söyleyerek işbaşı yapan yeni bakan da, görünen odur ki, güvercinlere takla attırmaktan başka bir işe yaramayacak ve bölücü terörün değirmenine hevesle su taşıyacaktır.''