İSTANBUL - Bülent Arınç, Bezmialem Valide Sultan’ı Anma Sempozyumu'nun ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Gülen görüşmesi"ne ilişkin sorusu üzerine Arınç, konuya ilişkin bilgisi olmadığı için bir şey söylemesinin de doğru olmayacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu konudaki sözlerinin mutlaka doğru olduğunu belirten Arınç, konunun kapandığının ifade edildiğini, bu nedenle üzerinde fazlaca durmaya gerek olmadığını aktardı.

AK Parti'nin seçim çalışmaları ile alakalı düşünceleri sorulan Arınç, saat 14.00'de NTV'nin canlı yayına katılacağını belirtti.

Seçim kampanyasının içinde olduğunu, geçen günlerde Manisa'da 2 günlük bir çalışma yaptığını, bugün de İstanbul'da bulunduğunu kaydeden Arınç, hafta sonunda Bursa'da çalışma yapacağını dile getirdi.

Hafta başında da Diyarbakır ve Batman'dan başlayarak, sağlığı el verdiği sürede bütün seçim çalışmalarını 16 ilde yürütmek istediğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

"Bana genel merkezimizin görevlendirdiği Doğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı ayrı bölgelerde bir çalışma programı var. Bütün bakan arkadaşlarım bu görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Hepimizin tek bir amacı var. 7 Haziran seçimlerinde, AK Parti'nin çok daha güçlü olarak iktidarı kazanmış olması. Buna da yürekten inanıyoruz. Esasen Sayın Başbakanımız da günde en az 3 yerde miting yapmak suretiyle bu çalışmaları sürdürüyor. Sağlığımız el verdiğinde, vaktimiz, ömrümüz yettiğince AK Parti'nin hem bu seçim başarısı, hem de bundan sonraki başarıları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."