ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partisinin olağan büyük kongre tarihinin belirlendiğini belirterek, "12 Eylül 2015 Cumartesi günü inşallah büyük kongremizi, Ankara’da, Ankara’nın en büyük salonu olan Arena Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz" dedi.

Atalay, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Önemli bir MKYK toplantısı yaptıklarını ifade eden Atalay, toplantıda, önce Davutoğlu'nun şu ana kadar yürüttüğü hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi verdiğini anlattı.

Son MKYK toplantısında Genel Başkan Davutoğlu'na hükümet kurma çalışmalarında tam yetki verildiğini anımsatan Atalay, "MKYK bu süreci başarıyla yürüttüğü, siyaset ortamımızda bir diyalog ve uzlaşma, bir araya gelme, paylaşma atmosferini oluşturduğu için kendisine teşekkür etti. Başarılı bir süreç yönetimidir. Meşruiyet sınırları içinde kurallara uygun bir iyi bir takvim yürümüştür. Bütün siyasi partilerimiz birbiriyle de Türkiye'nin meselelerini görüşme imkanı bulmuşlardır" şeklinde konuştu.

'AK Parti Olağan Büyük Kongresi, 12 Eylül'de yapılacak'

Toplantıda, partisinin olağan kongresinin tarihiyle ilgili olduğunu belirten Beşir Atalay, şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz, partimizin bu sene bu sonbahar, büyük kongre dönemidir. Yani olağan kongremizi bu sonbaharda yapmamız gerekiyor, 3 yılda birdir olağan kongremiz. Hatırlanacaktır, seçim öncesi bütün ilçe, il kongrelerimizi tamamlamıştık ama büyük kongre sonbaharda zaten normalde olacağı için bekliyordu. Seçimden sonraya kalmıştı. Dolayısıyla MKYK, olağan büyük kongremizi de yapma kararı aldı. 12 Eylül 2015 Cumartesi günü inşallah büyük kongremizi, Ankara’da, Ankara’nın en büyük salonu olan Arena Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz. Bugünkü önemli bir kararımız budur. Kongremiz de hayırlı olsun.”

“Bundan sonrasıyla ilgili, hükümet kurmayla ilgili çalışmalar Cumhurbaşkanımızın elindedir” diyen Atalay, “Bundan sonrası Cumhurbaşkanımızın kendi takdirleridir. Ama biz bütün çalışmalarımız yürürken bir yandan büyük kongremizin hazırlığını yapacağız. İnşallah partimiz için de ülkemiz için de hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.