TBMM - AK Parti, gelecek hafta yapacağı seçimlerle grup yönetimini ve Meclis Başkanlık Divanı üyelikleri için adaylarını belirleyecek.

Alınan bilgiye göre, AK Parti Grubu, 28 Haziran Cuma günü saat 15.00'te toplanacak. Grupta yapılacak seçimlerde, 5 grup başkanvekili belirlenecek. 

Ayrıca görev süresi 8 Temmuz Pazartesi günü sona erecek TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için de aday seçimi yapılacak. Bu seçimlerde de Başkanlık Divanı'nda AK Parti'ye düşen iki Meclis Başkanvekilliği, altı Katip Üyelik ve iki İdare Amirliği için adaylar tespit edilecek.

Diğer partilerin de adaylarını belirlemesiyle Başkanlık Divanı üyelikleri seçimleri, TBMM Genel Kurulu'nda 3 Temmuz Çarşamba günü yapılacak.

Meclis Başkanı seçimi 2 Temmuz'da

Adayların  24 Haziran Pazartesi günü başvurmasıyla başlayacak Meclis Başkanlığı seçim süreci, 28 Haziran Cuma günü sona erecek.

Milletvekilleri, yeni Meclis Başkanı'nı belirlemek için TBMM Genel Kurulu'nda  2 Temmuz Salı günü oy kullanacak.

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilecek.

Başkan seçimi aday gösterme süresinin bitiminden itibaren beş gün içinde tamamlanacak.