AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ''AK Parti dayatmacı üslupla değil, 76 milyonu bir arada tutma gayretini ortaya koyan bir anlayışı sergilemektedir'' dedi.
Soylu, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen, Siyaset Akademisi sertifika töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında Türkiye'nin önemli ve büyük projelere imza attığını söyledi.
AK Parti'nin Türkiye için sadece bir iktidar partisi olmadığını belirten Soylu, şöyle devam etti:
''AK Parti Türkiye'yi dönüştüren, değiştiren ve 21. yüzyıl perspektifine hazırlayan bir partidir. Türkiye'nin ayakları üzerinde sağlam bir şekilde durması için bütün alt yapısını tanzim eden, Türkiye'yi kendi bölgesinde lider ama aynı zamanda küresel bir aktör haline getirmek için büyük çabayı ortaya koyan bir partidir. AK Parti dayatmacı üslupla değil, 76 milyonu bir arada tutma gayretini ortaya koyan bir anlayışı sergilemektedir. Bunu da demokrasi, özgürlük, ilerleme ve birlikte yaşama formülleriyle ortaya koymaktadır.''
Süleyman Soylu, AK Parti kadrolarının, Türkiye'de gelecek vizyonu da inşa ettiklerini ifade ederek, ''Sadece siyaset alanıyla değil, odalarla, ticaret borsalarıyla, sivil toplum örgütleriyle, üniversitelerle, bilim adamlarımızla ve cemaatlerimizle birlikte, bütün dünyada kendi temel prensiplerimizi anlatmaya çalışan, bu özgüveni başarıyla inşa eden bir Türkiye görüyoruz. Türkiye sadece siyaset alanıyla değil, tüm sivil toplum kuruluşları ve bilim adamlarıyla birlikte bütün dünyada kendi temel prensiplerini anlatmaya çalışıyor'' diye konuştu.
Konuşmanın ardından Siyaset Akademisi'ni başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını veren Soylu, AK Parti'ye katılan bazı vatandaşlara da rozet taktı.
Törene, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve partililer katıldı.