TBMM

Sağlık Bakanlığı'nca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesine devam edildi.

Sağlık Bakanlığı'na atandıktan sonra ilk kez bir komisyon toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tasarıyı yeniden değerlendirdi.

Müezzinoğlu, şu anda hastanelerin fiziki koşulları açısından yüzde 70'inin miadını doldurduğunu, kullanılabilirliğini yitirdiğini aktararak, ''Bu ülkeye sağlık alanında ulaşılabilir, saygın, kaliteli sağlık hizmetini sunabilmek, siyaseten merkeze aldığımız bir bakış açısı. Bunun Ahmet gitmiş Mehmet gelmişle alakası yok. Bakan'ın değişmesiyle duruşumuzun değişeceği gibi bir bakış açısına katılmıyorum'' diye konuştu.
 
Bütçe disiplinini önemseyen bir bakış açısıyla devam edeceklerini anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
''Sağlık sisteminin aksayan yönleri, sıkıntılı yönleri var. Üzdüğümüz, sıkıntıya soktuğumuz kesimler var, özellikle sağlık çalışanları alanında. Bütün bunları süreç içinde daha sağlıklı, dengeli bir yolculukla götürme gayreti içinde olacağız. Sağlık hizmeti verenin de huzuru, güvenliği, geleceğe umutla bakması önemli. Sağlık alımında memnuniyet varsa bunun sunucularına da teşekkür borcumuz var. Taşeronlaşmada, son dönemde yaşadığımız sürece baktığımızda benim de sıkıntılı gördüğüm alanlar var. Hükümetin gündemine en kısa zamanda gelecektir. Emeğin hakkını, hukukunu yasal çerçevede korumak ve kollamak sorumluluğumuzdur.''

Müezzinoğlu, tasarının görüşmelerine devam edilmesi yönünde bakış açısı olduğunu dile getirdi.

Bakan'ın konuşmasının ardından Komisyon Başkanvekili AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, birinci madde oylanmadan, Perşembe günü devam etmek üzere toplantıyı kapattı.