MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Eğer biz, bizi millet yapan değerlerden ve kendi milli kimliğimizden uzaklaşırsak aile olarak yaşayamayız" dedi.
Vural, partisinin Uzunköprü İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, her milletin bir var oluş temeli olduğunu söyledi. Her insanın inancına göre de bir yaradılış gayesi olduğunu aktaran Vural, şöyle devam etti:
"Eğer biz, bizi millet yapan değerlerden ve kendi milli kimliğimizden uzaklaşırsak aile olarak yaşayamayız. Eğer bu milletin adını tarihin yazdığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi mücevhere yazılmış olan Türk Milleti ismini silmek isterlerse ve 36'ya bölmek isterlerse nasıl birbirimizi anlayacağız? Ama bugün öyle bir Türkiye'yi yaşıyoruz ki, adımız tartışılıyor."
Vural, konuşmasının ardından partililerle sohbet etti.
Ardından Keşan'ın Beyendik beldesindeki bir kıraathanede vatandaşlara seslenen Vural, "Çiftçinin ürünü para etmiyor. 11 yıl önceki ürün fiyatlarına baktığımız zaman, o güne göre mazot ve gübre fiyatları 4,5 kat arttı. Ben size soruyorum; bu köylü ekiyor, biçiyor. Mazota ihtiyacı var. Mazotta KDV ve ÖTV var ama gemi sahiplerine, gemiciklere ÖTV, KDV yok" dedi.