SİİRT

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Dokunulmazlık, milletvekiline suç işleme hak ve hürriyeti vermez. Milletvekilleri suç işlesinler, terör örgütlerine yardım etsinler, şiddeti, terörü, canavarlığı kutsasınlar ve onlarla her türlü birliktelikleri ortaya koysunlar diye verilmiş bir imkan değildir" dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret eden Bozdağ, Siirt Baro Başkanlığında avukatların sorunlarını dinleme fırsatını bulduklarını söyledi.

Türkiye'nin huzurlu illeri arasında yer alan Siirt'in kardeşliğin sembol şehirleri arasında yer aldığını belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

"Geçmişte öyleydi, bugün de öyledir. Bunu bozmak isteyen, bunu dağıtmak isteyenler her zaman oldu ama bu güne kadar Siirt halkı bunlara taviz vermedi. Ben o yüzden Siirt halkına da huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum"

"Milletvekillerinin suç işleme hakkı, özgürlüğü yoktur"

Bakan Bozdağ, gazetecilerin HDP milletvekilinin terörist cenazesine katılmasına ilişkin soruları üzerine mecliste pek çok milletvekiliyle ilgi dokunulmazlık dosyasının olduğunu anımsattı.

"Dokunulmazlık, milletvekiline suç işleme hak ve hürriyeti vermez. Milletvekilleri suç işlesinler, terör örgütlerine yardım etsinler, şiddeti, terörü, canavarlığı kutsasınlar ve onlarla her türlü birliktelikleri ortaya koysunlar diye verilmiş bir imkan değildir" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Dokunulmazlık, yasama ve denetim faaliyetlerinin özgürce yapılabilmesi için getirilmiş bir zırhtır. Yoksa milletvekillerinin özgürce suç işlemesi, suç işlediği zaman da hiç kimsenin suçun görmemesi, duymaması ve bir şey yapmaması anlamında bir zırh kesinlikle değildir. Milletvekillerinin suç işleme hakkı, özgürlüğü yoktur. Kim suç işlerse bizim hukukumuzda karşılığı vardır, o karşılığı mutlaka günün birinde onu bulacaktır."