Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fransa'daki terör saldırısına ilişkin, "Terör saldırıları nedeniyle, Fransa'daki gibi Türkiye'de pek çok hadise vuku buldu. Pek çok acı oldu. Bizim bu acıların hem Türkiye'de hem de başka bir ülkede yaşanmaması için birlikte çalışma zorunluluğumuz var. İnşallah uluslararası toplum bundan sonraki süreçte terör örgütlerine karşı birlikte çalışma konusunda daha kararlı olur." dedi.

Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa devletine ve halkına taziyelerini iletti.

Saldırıda yaralananlara acil şifalar temennisinde bulunan Bozdağ, Fransız halkının acılarını paylaştığını söyledi.

Terörü şiddetle kınadığını dile getiren Bozdağ, Fransa'da yaşanan olayın da hedefi, gerekçesi, eylemin yapıldığı yer neresi olursa olsun, terörün acımasız yüzünü gösterdiğini belirtti.

 "Ortak hedef etrafında birleşilmeli"

Teröristlerin, terör örgütlerinin insanlığa düşman olduğunu vurgulayan Bozdağ, teröre karşı ortak mücadele ve uluslararası dayanışmanın şart olduğunun altını çizdi. Bakan Bozdağ, "Terör örgütlerine karşı Birleşmiş Milletler'e üye bütün ülkeler ortak hedef etrafında birleşmeli ve büyük bir dayanışma içerisinde mücadele etmelidir. Terör örgütlerinin hedeflerine, gerekçelerine bakıp, kendilerine uzaklık, yakınlıklarına bakıp terör örgütleri arasında iyi-kötü ayrımı yapmak ya da rekabet içerisinde olduğu ülkenin aleyhine terör eylemleri yapıldığında onu görmezden gelmek, duymazdan gelmek, ona farklı bakmak veya örgütlerin ideolojilerine, hedeflerine, eylem yaptığı yerlere göre örgütler arasında ayrım yapmak, insanlık için, dünyamız için, huzur, güvenlik ve barış için en büyük tehlike, en büyük tehdittir." diye konuştu.

Bekir Bozdağ, şunları kaydetti:

"DEAŞ terör örgütüne karşı ayrı bakış, PKK/PYD terör örgütlerine karşı ayrı bakış... Biz hep şunu söylüyoruz; terörün, rengi, dili, dini, vatanı, memleketi, mezhebi olmaz. Terör, terördür. Kime karşı, kim tarafından yapılırsa yapılsın, hep beraber mücadele edilmeli. Türkiye'nin durduğu yer haklı bir yerdir. Fransa'nın yaşadığı bu acıyı hiç kimsenin yaşamasını biz arzu etmeyiz. Terör saldırıları nedeniyle, Fransa'da olduğu gibi Türkiye'de pek çok hadise vuku buldu. Pek çok acı oldu. Bizim, bu acıların hem Türkiye'de hem de başka bir ülkede yaşanmaması için birlikte çalışma zorunluluğumuz var. İnşallah uluslararası toplum bundan sonraki süreçte terör örgütlerine karşı birlikte çalışma konusunda daha kararlı olur.

Terör örgütlerine müsamaha, terör örgütlerinin sırtını okşama, akrebe, yılana müsamaha gibidir. Yılan ya da akrep sırtı okşanarak huyundan vazgeçmez. İlk fırsatta kendisine değer verenin hayatına kasteder. Onun için terör örgütlerine karşı en ufacık bir toleransın gösterilmemesi lazım. Nerede olursa olsun, ortak mücadeleyle başının ezilmesi gerekir."