İSTANBUL

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.  
Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı televizyon programında dile getirdiği, Rusya seyahatinde Devlet Başkanı Vladimir Putin'e'e AB konusunda yaptığı latifeyle ilgili sorusu üzerine Bağış, Erdoğan'ın, bakanlığının çalışmalarıyla ilgili övgü dolu sözlerinden memnuniyet duyduklarını söyledi. 
''Sayın Başbakanımızın sözleri gerçekten Türkiye içerisindeki AB karşıtlarına da AB içerisindeki birtakım ırkçı, faşist, Türkiye karşıtlarına, İslam karşıtlarına da bir şamar gibi patlamıştır'' diyen Bağış, şöyle devam etti.
''Sayın Başbakan'ın sözlerinden ders çıkarması gereken AB yetkilileridir, AB üyesi ülkelerin liderleridir. Anadolu'da sevdiğim bir laf vardır, 'Fazla naz aşık usandırır' diye. Türkiye Cumhuriyeti gibi güçlü, dinamik bir ülkeyi bu kadar uzun yıllar beklettikten sonra Türkiye'nin de her zaman için B planı, C planı, D planı olabileceğini kimsenin göz ardı etmemesi gerekir. Tabii ki Türkiye'nin AB ile olan ilişkileri başka işbirliklerinin alternatifi de değildir.''