BÜKREŞ  - AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, resmi temaslar için bulunduğu Romanya'nın başkenti Bükreş'te Türk İşadamları Derneği (TİAD) tarafından düzenlenen yemeğe katıldı.

Bükreş'in merkezinde bulunan Osmanlı zamanından kalma bir handa verilen yemekte Galatasaray'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Gheorge Hagi de yer aldı. Bağış, yemekten önce Hagi'ye futbol topu hediye etti.

Bağış yemekte yaptığı konuşmada, Hagi'nin Türkiye'de futbol adına çok emek vermiş, çok katkıları bulunmuş bir isim olduğunu belirterek, kendisine Köstence'den Bükreş'e gelerek yemeğe katıldığı için teşekkür etti.

Türkiye ile Romanya arasında dün imzalanan AB konularındaki işbirliği mutabakat muhtırasına atıfta bulunan Bağış, imza töreninde söylediği "Bu anlaşma AB içinde Türkiye'ye 90 dakika defans uygulamaya çalışanlara Hagi'nin golleri kadar güzel bir gol oldu" sözlerini hatırlattı.

Bağış, Hagi'nin önemli bir spor adamı olarak Türkiye'de çok ciddi başarılara imza attığını ifade ederek, Türk işadamlarının da Romanya'da çok zor bir işi başararak önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi.

Türk işadamlarına hitap eden Bağış, "Nasıl Hagi Türkiye'ye geldiğinde Romanya'ya karşı sevgiyi artırdıysa, sizler de burada yaptıklarınızla Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunuyorsunuz" dedi.

-Hagi'ye tatlı niyetine Fenerbahçe forması-

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yemeğin ardından ise bir sürpriz yaparak Galatasaray'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Hagi'ye Fenerbahçe'nin 12 numaralı taraftar formasını hediye etti.

Fenerbahçe taraftarı olan Bağış, Hagi'den formayı yemekten sonra tatlı niyetine kabul etmesini istedi. Formayı alan Hagi'nin, Türkçe olarak "Sadece forma. Renkler problem değil ama imza yok" demesi salonda gülüşmelere yol açtı.