ANKARA - AK Parti'nin Ankara 2. bölge 12'nci sıra milletvekili adayı Selim Cerrah, "Türkiye'nin bu seçimlerden çok güçlü çıkması gerekiyor. Bu seçim, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın kader seçimidir" dedi.

 Cerrah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'de doğduğunu ve  politika merakının üniversite tercihine de yansıdığını belirterek, Gazi Üniversitesinden mezun olduğunu, öğrencilik yıllarından bu yana siyasetle iç içe bir yaşam sürdürdüğünü kaydetti.

Sivil toplum örgütlerinde aktif görev aldığını, Refah Partisi'nin değişik kademelerinde bulunduğunu, 28 Şubat döneminde milletvekili danışmanlığı yaptığını anlatan Cerrah, o dönemde "Bu ülkede darbeci paşalar her şeyi dizayn etmesin" sözleri nedeniyle yargılanarak 1 yıl hapis cezası aldığını, ancak beraat ettiğini ifade etti.

Amcasının Suudi Arabistan'dan getirdiği telsiz ve mikrofonla köyünde her akşam amatör de olsa radyo yayını yaptığını belirten Cerrah, üniversiteyi kazanmasının ardından, geldiği Ankara'da büyük merakı olan radyo yayıncılığına başladığını anlattı.

Selim Cerrah, yaklaşık 20 yıldır siyaset odaklı çok sayıda radyo programı yaptığını kaydetti.

"Mazlumların kaderinin belirleneceği bir seçim"

AK Parti'nin 3 dönem kuralı gereği, 7 Haziran seçimleriyle birlikte mevcut kadronun, genç bir kadroya yerini bırakacağını anlatan Cerrah, seçimlerden sonra parlamentonun kabuk değiştireceğini iddia etti.

 Türkiye'nin, dünya mazlumları için barış adası haline geldiğini, tarih boyunca mazlumların kendilerini Anadolu'da güvende hissettiğini belirten Cerrah, "Türkiye'nin bu seçimlerden çok güçlü çıkması gerekiyor. Bu seçim, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın kader seçimidir. Olaya geniş bir perspektiften bakmak gerekiyor. Türkiye, kendi kaderini tayin eder ama dünya mazlumlarının kaderini tayin edebilmek için güçlü bir sese ihtiyaç var. O nedenle 7 Haziran seçimleri, mazlumların kaderinin belirleneceği bir seçimdir" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerini "kritik" olarak değerlendiren Selim Cerrah, Türkiye ekonomisinin ve milli gelirinin belli bir noktaya geldiğini ve bunun devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti.

Milletvekili seçilmesi halinde Ankara'dan aday olduğu için başkent özelindeki sorunlara eğileceğini, özellikle eğitim konusunda kronikleşmiş meselelerin çözülmesi için çalışacağı sözünü veren Cerrah, "Türkiye'de asıl mesele vesayetle mücadelesini bitirmesidir. Türkiye, bu vesayet halkalarını defetmedikten sonra biri gider, diğeri gelir. Türkiye'yi özgürce yaşayabileceğimiz, birbirimize şüphe duymayacağımız ve ihanet etmeyeceğimiz bir barış iklimine dönüştürmeliyiz. Milletvekili seçilirsem ilk yapmak istediğim hizmetler arasında vesayetle mücadele olacak" dedi.