RİZE

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "30 Mart Türkiye siyaseti açısından, Türkiye'nin geleceği ile alakalı ve bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin zeminini oluşturan güven ve istikrar açısından son derece anlam yüklü bir seçimdir" dedi.

Yazıcı, çeşitli etkinliklere katılmak için geldiği Rize'nin Derepazarı ilçesinde esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Yazıcı, burada bir süre bilardo oynadı. 

Ziyaretleri sonrası vatandaşlara hitap eden Yazıcı, seçimlere 26 gün kaldığını, özellikle muhalefet partisinin söylemlerinin projelerden uzak olduğunu belirterek, "Hiçbirinin milletin sorununu çözecek, milletin derdine deva olacak, gerçekten hedeflediğimiz büyük Türkiye hedefleri doğrultusunda ortaya konmuş bir projeden söz ettiğini görüyor musunuz? Varsa yoksa iftira, varsa yoksa tezvirat, tahkir ve hakaret. Bu siyaset tarzı olmaması lazım. Siyaset proje ile yapılır, siyaset vizyonla yapılır" diye konuştu.

AK Parti belediyelerinin imkanlar ölçüsünde kaliteli hizmetler sunduğunu ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:

"Biz siyaseti kurumsal olarak yaparız. Siyaseti kurumsal olarak yapmanın şekli de siyasi partilerdir. Siyasal partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Dolayısıyla kolektif olarak siyaseti ve siyasi kurumları hizmet etmenin aracı olarak gören AK Partililer, seçim zamanı geldiğinde adaylarını belirler, tartışmayı bitirir, hizmete odaklanır ve yoluna devam eder. Bireysel olarak herhangi bir sorunu bir ferdin çözmesi mümkün değildir. Kolektif akıl esastır. Kolektif aklın yansıması da siyasi parti çatısı altında olmaktır. Bu bir ekip işidir, birbirini, tamamlama, destekleme işidir. Sizin önünüze çıkardığımız belediye başkan adaylarını, meclis üyelerini tek başına terk edecek değiliz. Bütün birikimlerimizle imkanlarımızla adil bir şekilde, ayrımcılık yapmadan onları hep takip edecek hem de imkanlar ölçüsünde destekleyeceğiz."

Yazıcı, 30 Mart'ın sadece bir yerel seçim olarak nitelendirilemeyeceğini de kaydederek, şöyle devam etti:

"30 Mart Türkiye siyaseti açısından, Türkiye'nin geleceği ile alakalı ve bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin zeminini oluşturan güven ve istikrar açısından son derece anlam yüklü bir seçimdir. Sakın ihmal etmeyin, bir oy bir oydur. Oyunuzu hizmete dönüştürecek kadrolara mutlaka yönlendirin. Burada fantezi yapma lüksümüz yok. Fantezi yapma zamanı değil. Görüyorsunuz meydanları. Herkesin birleşerek Türkiye'nin liderine, hükumetin Başbakanına, milletin liderine ne denli saldırıda bulunurken sizlerin fantezi yapma lüksünün olmadığını idrak ettiğinizi düşünüyorum."

Bazı kişilerin bireysel davranarak farklı tercihlerde bulunduğunu belirten Yazıcı, "Doğru değil bu yaklaşımlar. Türkiye'nin büyümesinden başka bir amacı olmayan, Türkiye'nin büyümesi için gece gündüz millet için 'daima hizmet, daima millet' sloganı ile çalışan, koşan Başbakanın kadrolarına güven gösterilmesinde büyük yarar var" dedi.