İSTANBUL (VHA) - Yıllardır soyulduğunu gören halkın yerel seçimlerde AK Parti’ye iyi bir darbe indireceğini ileri süren CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç, “Genel seçimlerde ise AK Parti, ikinci raunda halktan alacağı büyük bir yenilgi ile girecektir” dedi.
CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç, 30 Mart seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken yelpazeyi geniş tuttu.
Yerel seçim sonuçlarının 2015 Genel Seçimlerine etkili bir yansımasının bulunacağına dikkat çeken Ali Kılıç, “Yetkiyi belirleyen halkın, bu süreci iyi değerlendireceğine inanıyorum. Biz Maltepe’de hizmeti, bayrak devralarak sürdürme yoluna çıktık. Maltepeliler için bugüne kadar yapılanları, daha önce hizmet getirmiş olan partililerimizle görüşerek, onların fikirlerini de alarak daha ileri götürmek için varız” dedi.
Kimse dışarıda kalmayacak:
Her gün sabah erken saatlerde başladığı çalışmalarını geç saatlere kadar sürdürdüğünü ifade eden Ali Kılıç, toplumun her kesimiyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirirken, “Hiçbir şeyin gözden kaçmaması gerekir. Yapacaklarımıza ilişkin projelerimizi anlatırken, bunlardan yararlanmayacak kimse kalmamalı. Maltepe’nin her bir bireyi, kendisini hizmet bütününün içerisinde bulmalı, hiç kimse kendisini dışarıda görüyor olmamalı. Bu süreçte ilk hedefimiz, halka dokunabilmektir. Bire bir, göz göze, el ele çalışmalar içerisine girmektir. Bu söylediğim, Maltepelilerin tamamı için geçerlidir. Bizi tercih edenlerle diğer partilerimize gönül verenler arasında hizmet alımı açısından kesinlikle bir fark olmayacaktır” açıklamasında bulundu.
Utanç verici süreç yaşanıyor:
Yerel seçim sonuçlarının genel seçimlere kesin etki edeceğine işaret eden CHP’li Kılıç, “Son günlerin gelişmeleri dünya kamuoyu tarafından izleniyor. Uluslararası tanınan medya kuruluşları, yaşananları kendi ülkeleri ve dünyanın dört bir köşesine servis ediyor. Utanç verici bir süreç yaşanıyor. Halkın bir kesimi, inandığı için seçtiği kişilerin kendisini soymasını elbette istemedi. Halk, yüzü kızarması gerekenin kendisi olmadığını bildiği için, kendisini bu duruma düşürenin yüzüne şamarı yerleştirecektir. Bu mücadelenin ilk raundu da yerel seçim sandıklarında yaşanacaktır. Yetim hakkının yenildiğine, kendisinin soyulduğuna inan halkımız, AK Parti’den bunun hesabını 30 Mart’ta soracaktır. Genel seçimlerde ise AK Parti, ikinci raunda halktan alacağı büyük bir yenilgi ile girecektir. İşte yerel seçimler, bu nedenle çok önemlidir” şeklinde konuştu.  (Fevzi Işık)