Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç, "Yürürlükte olan 1982 anayasası doğarken sakat doğdu." dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, "Yürürlükte olan 1982 anayasası doğarken sakat doğdu. Kolu, bacağı sakat olsa bir şey değil, beyinden de özürlü doğmuş durumda." dedi.

Malkoç, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki "Yeni Anayasa ve Türkiye Vizyonu" konulu konferansta, Gaziantep'e her gelişinde umutlarının arttığını, Türkiye için geleceğe bakışının güzelleştiğini söyledi.

Türkiye'nin bütün kesimleri ve unsurlarıyla yeni anayasa istediğini belirten Malkoç, "Sağ, sol, mezhebi kesim, kavmi kesim, aklınıza neresi geliyorsa, hepsi yeni bir anayasa istiyor." diye konuştu.

Anketlere göre, halkın yüzde 95'inin anayasanın değiştirilmesi veya yenisinin yapılması gerektiği konusunda ittifakı bulunduğunu dile getiren Malkoç, şöyle devam etti:

"Çünkü şu anda yürürlükte olan 1982 anayasası doğarken sakat doğdu. Kolu, bacağı sakat olsa bir şey değil, beyinden de özürlü doğmuş durumda. Dünyada böyle bir anayasa yok. Türkiye'ye de yakışan bir anayasa değil."

Toplumun yeni anayasadan beklentileri bulunduğunu ifade eden Malkoç, Türkiye'de adalete güvenin yeniden tesisi için yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yürürlükte bulunan anayasanın, 2023'e giden Türkiye'ye yakışmadığını belirten Malkoç, şunları kaydetti:

"Bizim ideallerimiz var, hedeflerimiz var, geleceğe ilişkin umutlarımız var. Yeni anayasada temel olarak arzu ettiğimiz şey, hak ve özgürlüklerin alanının genişletilmesi. Bunlardan kurtulmanın yolu başkanlık sistemidir. Demokrasinin bütün kurumlarıyla sağlıklı işleyeceği bir anayasa istiyoruz."