Polislere hiçbir zaman özlük hakkı verilmek istenmemiştir. Polislere emir verilir ve uygulanması istenilir, uygulanmadığı takdirde soruşturma açılır ve ceza alınması amirler tarafından desteklenir... Bir başka deyişle patron-işçi ilişkisi....

Diğer memurların sadece resmi tatili ortalama 23 gün iken, bir polisin yıl içinde sadece kullanacağı yıllık izin toplamı 24'tür. İzinde rapor alındığı takdirde meslek içerisinde amir veya müdürler tarafından vatan haini sayılır. Resmi tatilde çalışan tüm memurlara ek ödeme yapılırken, biz polis memurlarına sadece ek görev çıkmaktadır. Gece uykusuz çalışmanın ne demek olduğunu biz poliser biliriz ve görev başında ola ki uyukladığımızda direkt soruşturma ve ceza alırız.

Polis intiharları neden son sıralar arttı?!

Amir baskısı evde huzursuzluğu tetikliyor... Sağlıklı çalışmadığımız için günlük hayatımızda eşimiz, çocuklarımızla ilgilenemiyoruz bu da ev içerisinde olumsuzluklara hatta eşlerinden boşanma durumuna gelen arkadaşlarımıza neden oluyor.

Bizler 65 657 devlet memurları kanuna tabi olurken bazen de 3201 emniyet teşkilatına tabi oluyoruz. Bir polis 55 yaşında emekli olurken ortalama 56 yaşında vefat etmektedir.. Biz 300.000 kişilik bir teşkilatız. Polis huzur güven verir.... Biz kendi huzurumuzu ve güvenimizi sağlayamadıktan sonra adaleti nasıl dağıtabiliriz ki... Son sıralar takip ettiğim polis memurları dayanışma grubu ile polis kürsüsü var bir şeylerin ters gittiğini oradan anlayabilirsiniz..

 

(Yazarımız Filiz Koç’a bir polis memuru tarafından yazılmış mektup)