Baharla birlikte kanlı eylemlerle yeniden ortaya çıkarak kışla ve karakollara saldıran PKK, bu defa da hududa yakın kasabaları ele geçirme ve kamu görevlilerini kaçırma hevesine kapıldı. Şemdinli’den sonra Beytüşşebap’a yapılan saldırıda güvenlik güçleri yanında kaymakamın bizzat kendisi de hedef olarak seçilmiş. Teröristlerin; kaymakamı kaçırmak için lojmana bir kaç defa tekrarladıkları hain saldırılar püskürtülünce kaymakamı ortadan kaldırmak için roket ve el bombaları ile denedikleri saldırılar da bilindiği gibi sonuçsuz kaldı.
PKK nın siyasi alandaki sözcüleri de, Hakkari ve Şırnak’ta 400 km2’lik alanın ve ayrıca 45 gündür de Şemdinli’nin PKK nın kontrolünde olduğunu belirterek hedefi büyütme çabası içine girdiler. Aslında bu söylemlerle PKK ya, kurtarılmış bölgeler tesisi ve bu bölgelerin genişletilmesi hedefinin hatırlatıldığı ortadadır. Asıl amaçları bağımsızlığa giden yolu açık tutmak olan PKK ve yandaşları için şimdi ara hedefi anayasa taslağına malum isteklerinin ithali için Türk kamuoyunu baskı altına almak ve yıldırmaktır. Artık bulunduğumuz mevsimin avantajlarını, kış aylarına kadar alabildiğine kullanmaya çalışacakları aşikardır.
Askeri ile polisi ile güvenlik kuvvetlerimiz, gerçekten büyük bir özveri ile ve büyük bir cesaretle dimdik PKK nın karşısındadır.
Güvenlik kuvvetlerimizin bütün saldırılara derhal mukabele etmesi ve azimle karşı koyması fevkalade önemli mütalaa edilmelidir.
Hem eğitim seviyeleri hem de moralleri yüksektir.
Teslim olan, firar eden yoktur.
Türk çocuğu askere düğüne gider gibi gitmektedir.
Ancak zaman zaman ifade edilmesine rağmen güvenlik kuvvetlerinin terörle mücadelede yetkileri bir türlü artırılamamaktadır. Oysa bu mücadelede başarı büyük ölçüde koşul ve kural dengesine bağlıdır. PKK hiç bir kurala tabi değildir, güvenlik kuvvetlerinin eli kolu bağlıdır, kaçan teröristi izinsiz takip bile edemez.
Niçin sıkı yönetim veya olağanüstü hal düşünülmez? Veya daha başka yasal çözümler yok mudur?
PKK nın güney sınırlarımızda kaçakçılığı organize ederek büyük kazanç sağladığı, bu kaynağın da bize merme olarak döndüğü malumlarıdır. Acil tedbirler gerekmez mi?
Yeterli istihbaratan, temini terörle mücadelenin birinci ayağıdır ve belli ki yeterli istihbarat da temin edilemiyor. Ne yapıp yapıp, istihbarat temin edilmelidir.
Hain PKK ya karşı gözünü kırpmadan hayatını veya ayağını-bacağını, bir uzvunu feda eden ve dağbaşlarında Cumhuriyetin onurunu koruyan kahramanları büyük bir saygı ile anıyorum,, hep muzaffer olmalarını diliyorum.
Kahraman şehitlerimizin mekanı cennet olsun, nur içinde yatsınlar. Kahraman gazilerimize de sağlık ve mutluluklar dilerim.