Halifeye ihanet edip, din kardeşlerine kalleşlik etmekten utanacakları yerde, hristiyan turistleri eğlendirmek için, çölde “Müslüman Türk askerini esir aldıkları” mizansen tiyatrolar sergileyen sözde müslüman kardeşimiz Ürdün’ün yaptığı terbiyesizliğin hesabı mutlaka sorulmalıdır.

Önce sosyal medyada bir arkadaşımın paylaşımıyla haberim oldu, peşinden de Yeniçağ gazetesi olayı birinci sayfaya taşıyınca, yapılan alçaklık ve terbiyesizlik kamuoyuna duyurulmuş oldu. Alçak gösterinin konusu, “Birinci Dünya Savaşı sırasında Yemen'e ve Süveyş'e personel, levazım ve cephane götüren Türk ordusunun pusuya düşürülmesi”. Gazeteci Servet AVCI’nın  ifadesiyle “Kahramanlıkları nadirattan olan insan görünümlü tahta kuruları, 'gâvur'u sevindirmek için Türk'ü vuran, Türk'ü esir alan aşağılık sahneyi sergiliyorlar...”

Ne diyeyim ben şimdi size be şerefsiz, haysiyetsiz, aşağılık yaratıklar... Utanmazlar, vicdansızlar, elalemin maşası, dinine, din kardeşine, o dönemin islam halifesine, ihanet eden soysuzlar... Asil Türk Milleti, tarih boyunca sizi peygamber ahfadı görerek her türlü kardeşliğini gösterirken siz bugün bile Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de, Arakan’da, Doğu Türkistanda vs. iki yüzlülük ve kahpeliğin lig şampiyonluğuna oynuyorsunuz. Dün İngiliz altınları, bugün de Amerikan dolarlarının ışıltısına her türlü ahlaki, vicdani, insani ve dini değerinizi satmaktan geri durmuyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti tek başına tüm dünya müslümanlarının acılarına dünyanın ilgisini çekerek, seslerini duyurmaya, dertlerine derman olmaya çalışırken, siz kör ve sağırı oynamaktan utanmıyorsunuz.  

Bak dinimiz kuran ayetlerinde ne emrediyor;

"Şüphesiz ki müminler kardeştir. O halde iki kardeşinizin arasını bulun. ALLAH’tan korkun ki merhamet bulasınız.." (Hûcurat 10)

"Onlar birbirlerine karşı şefkatli, merhametli ve alçak gönüllüdürler." (Maide 54)

Hadislerde ise;

"Mümin Kardeşinin aynasıdır. Mümin müminin kardeşidir. Onun malını korur ve onu kollar."(Buhari)

"Ey ALLAH’ın kulları kardeş olun. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir.Ona zülüm etmez. Ondan yardım elini çekmez ve onu küçük görmez. Takva işte buradadır.Kişiye şer olarak Müslüman kardeşini hakir ve küçük görmesi yeter." (Müslüm)

Daha çok örnek olsa da, adam olana bu kadarı yeter de artar bile...

Türkiye Cumhuriyeti bayrağının kullanıldığı Ürdün'deki bu iğrenç oyun, Türk insanının ruhunu kanatmıştır.

Türk'e ihanetinin karşılığında tahtlarla, taçlarla, uydu devletlerle ödüllendirilenler, bir kardeşleri Ürdün'ün, aynı anda diğer kardeşleri Irak'ın başına getirilenlerin torunları bizimle dalga geçiyor, 'gâvuru eğlendirmek' adına!..  (1)

KAYNAK...:

(1)    Yeniçağ: Mehmet'e vurmanın dayanılmaz tadı! - Servet AVCI