Pideler genellikle kebap salonların da yemeyi tercih ettiğimiz yiyeceklerdendir.

Çoğu zaman da kalabalık misafirlere öğlen servisi olarak sunarız.

Bazen iç malzemesini hazırlıyarak pide fırınlarına gönderdiğimiz kıymalı ,peynirli yada kuşbaşı etli olarak pişirilmesini isteriz.

Madem iç malzemesini ev de hazırlıyoruz gelin hamurunu da biz yapalım ve bir hafta sonu öğleden sonrası için yanında bir bardak ayran yada çay ile sevdiklerimizle paylaşalım.İnanın pide salonlarında yediğiniz pideleri aratmayacaktır.Üstelik de içine koyacağınız malzeme de içiniz rahat olarak yiyeceksiniz.Hepinize kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 7 ad pide içindir.
  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • YAPILIŞI:
  • Hamur yoğurma kabınıza unu alın ve orta kısmını açarak içine mayayı,şekeri ve suyun yarısını ekleyerek karıştırın.
  • Tuzu unun üzerine serpin.
  • Maya kabarmaya başladıktan sonra kalan suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Hamuru en az 10 dakika yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacaktır.
  • Üzerini kapatarak mayalandırın.
  • İÇ HARCI:
  • 1 çorba kasesi lor peyniri (yağlı ve az tuzlu)
  • 1 çorba kasesi kaşar peyniri rendesi
  • 1 çorba kasesi beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 ad yumurta (yumurta sarısının birini pidelerin yan kısımları için ayırın)
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • İç harcı malzemelerini bir kase içinde karıştırın.
  • PİDELERİN HAZIRLANMASI:
  • Mayalanan hamurunuzu tezgaha alarak bir kez daha yoğurun .
  • Hamuru 7 eşit parçaya ayırın ve yuvarlayın.
  • Her bir bezeyi merdane ile uzun oval olacak şekilde ince açın.
  • Orta kısmına iç malzemelerinizi yerleştirin.
  • Yan kısımlarını 1 parmak kalınlığında içe doğru kapatın.
  • İki ucunu birleştirin.
  • Pidelerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsinize yerleştirin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını pidelerin yan hamurlarına sürün.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • (Fırın ayarları değişkenlik gösterdiği için süreler değişebiliyor)
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...