Herkese sevgiler,selamlar

Bugün ki tarifimiz bir tek yemek de bir çok lezzeti barındıran,tek çeşit ile ikram edebileceğiniz bir lezzet..Biraz aşamaları olsa da pişirdiğinize değecektir.

Perde pilav hazırlayanlar bu sefer içine pilav et karışımı değil de,sebzelerle pişireceğiniz eti yerleştirecekler.Dış katmanının bademli hamuru ise ekmek yerine geçecektir.

Haydi buyrun hep birlikte hazırlıyalım.Şimdiden kolaylıklar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • ET VE SEBZELER:
  • 750 gr dana kuşbaşı
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 ad kuru soğan
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • YAPILIŞI:
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve kızdırın.
  • Etleri ilave ederek yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
  • Etler suyunu bırakıp tekrar suyunu çekince küçük doğranmış kuru soğanı ekleyerek 5 dakika birlikte kavurun.
  • Tuzunu ve suyunu ekleyerek kapağını kapatın ve 25 dakika orta ateşte pişirin.
  • SEBZELER:
  • 1 paket arpacık soğan
  • 5 ad sivri biber
  • 1 ad kapya biber
  • 3 ad küçük patates
  • 1 ad havuç
  • 1 ad domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • YAPILIŞI:
  • Arpacık soğanları ayıklayın.Biberleri halka doğrayın.
  • Patates,domates ve havucu küp doğrayın.
  • Bir tavaya tereyağını alın ve eritin.
  • Önce arpacık soğanları soteleyin.Daha sonra diğer sebzeleri sırayla soteleyin.
  • Pişen etlere sotelediğiniz sebzeleri ekleyin.1/2 su bardağı daha sıcak su ekleyerek birlikte 15 dakika daha pişirin.
  • HAMUR İÇİN:
  • 2 ad yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 küçük çorba kasesi badem
  • Kaseyi yağlamak için: 1/2 yemek kaşığı tereyağ
  • YAPILIŞI:
  • Yumurtaları,yoğurdu ve zeytinyağını karıştırın.
  • Unu,kabartma tozunu ve tuzunu ekleyerek ,ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Üzerini örterek dinlenmeye bırakın.
  • Orta büyüklükte yuvarlak cam kasenizi tereyağ ile bolca yağlayın.
  • Bademleri tereyağının üzerine yerleştirin.
  • Hamurdan bir beze ayırdıktan sonra yuvarlak açın ve kasenin içine yerleştirin.
  • Hazır olan et ve sebzeleri suyunu süzerek içine yerleştirin.
  • Ayırdığınız hamur bezesini kapak olacak şekilde açarak kasenin üzerine kapatın.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında takribi 35 dakika pişirin.
  • Hamurunuz tamamen kızardıktan sonra çıkarın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...
  • Not:Neşem Çelik YouTube Kanalımız da videosu bulunmaktadır.