Bahar aylarına girdiğimiz bu günlerde üstelik Ramazan ayına kısa bir süre kala,yemek üstü helvalar hepimiz tarafından çok sevilir.

Havaların ısınmasıyla da ''yaz helvası''genellikle tercih edilir.Pekmez ise doğru oranda tüketildiğinde iyi bir enerji kaynağıdır.İçeriğinde ki demir,kalsiyum nedeniyle kemik gelişimini destekleyici ve kansızlığı giderici bir besindir.

İşte bu yüzden bende nefis bir helvayı sizler için yazıyorum.

Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı un
  • 150 gr tereyağ
  • 1/2 su bardağı iri kesilmiş ceviz
  • ŞERBET:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 2 su bardağı süt
  • KALIBIN ALT KISMINA:
  • 1/2 su bardağı iri kesilmiş ceviz
  • YAPILIŞI:
  • Şerbeti hazırlıyalım ve bir kenara alalım.
  • Bir kaseye şeker,süt ve pekmezi alarak el çırpıcısı ile karıştırın ve şekerin erimesini sağlayın.
  • Küçük bir tencereye tereyağını alın ve eritin.
  • Unu ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Un rengini değiştirip gevşemeye başlayınca cevizleri ekleyin.
  • 2-3 dakika daha cevizlerle birlikte kavurun.
  • Hazırda beklettiğiniz şerbeti azar azar vererek hızlıca karıştırarak şerbetini çektirin.
  • şerbeti tamamen çekince ateşten indirin ve demlenmeye bırakın.
  • Silikon bir kalıbı strech ile kaplayın.
  • İri kesilen cevizleri kalıba yerleştirin.
  • Ilınan ve demlenen helvayı kalıba eşit şekilde yerleştirin.
  • 1/2 saat buzdolabında bekletin.
  • Servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...