Ağustos ve Eylül ayları genellikle evlerde kış'a hazırlıklarla geçer. Bir çoğumuz sebze kurutmaları, tarhana, erişte, yaz meyveları ile reçeller ve marmelatları hazırlarız. Bunlardan biri de soslardır. Mutfak dolaplarımız da hazırladığımız bu yiyecekler yemek hazırlığında bizlere kolaylık sağlar ve mevsiminde çıkan sebze ve meyvalar daha sağlıklı ve lezzetli olur.Patlıcanı genellikle çok sevdiğimiz ve çok yemek çeşidi olduğu için de her türlüsünü hazırlamak isteriz.

Acı sevenler için bu tarif tam da sizlere göre..Haydi daha zaman varken bir kavanoz da bu sosu dolap raflarınıza yerleştirin.

Hepinize kolaylıklar diliyorum,bereketli sofralar..

  • MALZEMELER:
  • 2 ad közlenmiş patlıcan
  • 4 ad közlenmiş kapya biber
  • 1 ad kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 ad etimek
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 ad salkım domates
  • 1 ad limonun suyu
  • 7-8 dal maydanoz
  • 3 ad kurutulmuş sivri biber
  • 3 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 5 ad ceviz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • taze nane
  • YAPILIŞI:
  • Patlıcan ve biberleri ateş üzerinde közleyin ve bir naylon torba içinde ılık halr getirdikten sonra su değdirmeden kabuklarını soyun.
  • Rondoya kırmızı soğan ve sarımsakları alın ve karıştırın.
  • Daha sonra köz patlıcan ve biberleri,kuru acı biberleri,etimekleri,kabuğunu soyduğunuz ve iç çekirdek kısmını çıkardığınız domatesleri, maydanozu, salçayı, limon suyu ve nar ekşisini sırayla ekleyerek karıştırın.
  • Tuz ayarını damak zevkinize göre ayarlayın.
  • Karışımı bir kaseye boşaltın ve cevizleri irice doğrayarak ekleyin.
  • Zeytinyağ ve kimyon ilavesiyle karıştırın.
  • Kavanozlara alarak yeni bir kapak ile sıkıca kapatarak saklayın.
  • Servis esnasında taze nane ile süsleyebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..