​Herkese sevgiler ,

Yaz mevsiminin belki de çeşidi en çok ve herkesin sevdiği sebzesi patlıcandır.

Her ne kadar halk arasında vitamini yok denilse de pek düşünüldüğü gibi değildir.

Kızartmasından, zeytinyağlısına, yemeğinden böreğine ve hatta reçeline kadar bir çok şekilde patlıcanı değerlendiririz.

Pazar tezgahlarında yerini almasıyla birlikte her alış verişte filemiz de sanırım patlıcan bulunur.

O zaman bizde bugün bir patlıcan yemeğine yer verelim istedik..

İslim kebabının bir başka türlüsünü hazırladık. Kaşar peyniri ilavesiyle tatlandırdık..

Buyurun bir de böyle deneyin. Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

KÖFTE İÇİN:

300 gr dana kıyma

1 adet kuru soğan

1 çay bardağı galeta unu

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI:

Kıymayı bir tepsi içine alın ve kuru soğanı rendeleyin.

Galeta unu, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.

Arada elinizi ıslatın ve köfteyi güzelce yoğurun.

Oval küçük köfteler halinde şekillendirin ve buzdolabına kaldırın.

DİĞER MALZEMELER:

3 ad büyük kemer patlıcan

150 gr dikdörtgen kesilmiş kaşar peyniri

2 adet domates

4 adet sivri biber

2 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı

1,5 su bardağı su

KIZARTMAK İÇİN:

2 su bardağı ayçiçek yağ

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları alacalı soyarak tuzlu suda 10 dakika bekletin tekrar yıkayın kurulayın ve uzun olarak ince kesin.

Bir tavaya ayçiçek yağını alın ve kızdırın.

Patlıcanları hafif kızartın kağıt havlu üzerine çıkartın.

Patlıcan dilimlerini sırayla uzunlamasına bir tepsiye dizin ve alt kısımlarına bir dilim kaşar peyniri bir tane köfte tekrar bir dilim kaşar peyniri yerleştirerek rulo sarın.

Sardığınız her bir patlıcanı fırın tepsisine dizin.

Bir kasede salçaları su ile karıştırın ve fırın tepsisine ekleyin.

Patlıcan sarmaların aralarına ince kesilmiş domates ve biberleri yerleştirin.

Üzerini yağlı kağıt ile kapatın. (Yağlı kağıdınızı ıslatarak kapatırsanız daha kullanışlı hale gelecektir.)

180 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle..