Merhabalar sevgili dostlar,

Yaz aylarının en sevilen ve sık tüketilen sebzelerinden birisi de patlıcan'dır.

Salatasından,zeytinyağlısına,böreğinden ,közüne,kızartmasına bir çok tarifi ile de sofralarımız da sıkça yerini bulur.

Patlıcan hakkında ileri geri konuşulsa da çiğ tüketilmediği sürece de nikotin filan içermez.Bol miktar da lif içermesiyle birlikte hazımsızlık gibi sorunları giderir,vücutta biriken ödemi atmada ve idrar söktürmede faydalıdır.

Özellikle de hanımların Osteoporoz adı verilen kemik erimesinin önüne geçilmesini sağlar.

Bunun gibi daha bir çok faydalarının yanı sıra zararları da tabiki her sebzede olduğu kadar vardır ,şöyleki alarji sorunu yaşayanların çok fazla ve sık tükettiğinde kaşıntı ve kızarıklıklar oluşabilir.

Bu lezzetli sebzemizi bugün oturtma olarak hazırlayalım.

Hepinize afiyet olsun.

  • MALZEMELER:
  • 2 ad bostan patlıcan
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 ad kapya biber
  • 3 ad domates
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • Tuz - Karabiber
  • 1 su bardağı su
  • HAZIRLANMASI:
  • Patlıcanları alacalı soyun ve halkalar halinde doğrayarak tuzlu su içinde yarım saat bekletin.
  • Az yağda hafif kızartarak kağıt havlu üzerine çıkarın.
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve tavaya alarak zeytinyağ ile orta ateşte kavurun.
  • Kıymayı ,tuzu ve karabiberini ekleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp doğrayın.
  • Kapya biberini de halka doğrayın.
  • Kavrulmakta olan kıymaya önce biberi daha sonra da domatesleri ve domates püresini ilave ederek birlikte kavurun.
  • Yayvan bir tencereye bir kat patlıcan bir kat kıyma harcı olarak yerleştirin.
  • Üst kısmını da kıymalı karışım ile kaplayın.
  • 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte takribi 1/2 saat pişirin.
  • Acı sevenler ekstra acı biber ekleyebilir.Çok da lezzetli olacaktır.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..