Mutfaklarımızın demirbaş'ı, büyük küçük herkesin hemen her öğünde yiyebileceği, kızartması, haşlaması, börek ve gözlemelerdeki iç malzemesi derken çok sık tükettiğimiz ''PATATES'' Bunların yanında A-C-K-B6 ve E vitamini içermektedir. Folatlar açısından da çok zengindir. Tam bir potasyum deposu olan ''PATATES'' kalsiyum, demir, magnezyum ve demir içermektedir.

Ayrıca Dünya 'da pirinç,buğday ve mısırdan sonra en çok tüketilen 4. gıda kaynaklarından birisidir.

Saymakla bitmeyen faydaları ve herkesşn severek tükettiği patatesi bugün şık bir sunum ile belki de hepinizin bildiği yada yeni öğrenecekler için sarımsaklı yoğurt ile birleştirerek lezzetli öğle yemeği hazırlayalım.

Hepinize kolaylıklar diliyorum..

  • MALZEMELER:
  • 4 adet patates
  • 2 ad yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Ayçiçek yağı
  • YAPILIŞI:
  • Patatesleri soyun ve orta büyüklükte küpler halinde doğrayın ve tuzlu su içerisinde 10 dakika bekletin.
  • Fritöz yada derin bir kızartma tavanız da ayçiçek yağını kızdırın.
  • Su da bekleyen patateslerinizi kurulayarak kızgın yağda rengi dönmeden kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa alın.
  • 22 yada 24 cm çapında fazla yüksekliği olmayan bir tencereye kızaran patatesleri düzgünce yerleştirin.
  • Yumurtaları bir kase içinde çırpın ve tuzunu biberini ekleyerek karıştırın.
  • Yumurtaları patateslerin üzerine gezdirin.
  • Tencerenizi orta ateş üzerine alın ve kapağını kapatın.
  • Takribi 5 dakika içerisinde yumurtalar patateslerle bütünleşerek pişecektir.
  • Servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırlmış toz kırmızı biber gezdirin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..
  • Neşem Çelik YouTube Kanalımıza ABONE OL'arak tarifleri izleyebilirsiniz.