Merhabalar sevgili dostlar,

Bugün ki yemeğimiz ara sıcak olarak servis edeceğiniz,yaz sebzeleri için de en çok çeşidi ile ''patlıcan''la hazırlayacağımız bir tarif..
Yemek menülerin de sebzelerin için de pek çok tarifi ile patlıcan sevilerek tüketilen bir sebze olma özelliğinin yanı sıra bilinenin aksine çiğ tüketilmediği sürece de bir çok yararlı besin maddesi içermektedir.Çiğ olarak yada az pişmiş patlıcanın nikotin ürettiğini ,hatır için bile olsa kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini biliyoruz.Bunun yanı sıra patlıcanın C vit,K vit.,B6 vit,Tiamin,Niasin,Magnezyum,Fosfor,Bakır,Diyet lifi,Folik asit,Potasyum ve Manganez içerdiği sebzeler arasındadır.Neredeyse hiç kolestrol yada doymuş yağ içermez.Araştırmalar patlıcanda ki antioksidanların karaciğerin belirli toksinlerden korunmasına da yardımcı olabileceğini öne sürmüştür.
Sizlere kısa da olsa fayda ve zararlarını anlatmaya çalıştığıma göre şimdi gelelim bu çok sevilen ve sık tüketilen Patlıcan ile hazırlayacağımız yemeğimize..Bilinenin aksine bir değişiklik yapmak isteyenler buyrun tarifimize..

• MALZEMELER:
• 1 ad bostan patlıcan
• Her bir dilim patlıcan için:1er dilim pastırma,bir dilim kaşar peyniri
• 3 ad yumurta
• 1 çorba kasesi un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• KIZARTMAK İÇİN:
• 2 su bardağı ayçiçek yağı
• ÜZERİNE:
• Domates sos
• Taze Nane
• HAZIRLANIŞI:
• Bostan patlıcanını tamamen soyun ve tuzlu,limonlu su içinde 15 dakika bekletin.
• Bütün olarak ince dilimleyin.
• Üzerine tuz ve karabiber serpin.
• Tavanıza ayçiçek yağını alarak kızdırın.
• Bir kasede yumurtaları çırpın.
• Tabağa unu serpin.
• Doğradığınız patlıcan dilimlerini önce una sonra yumurtaya bulayarak pembe renkte kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkartın.
• Diğer tarafta pastırmaları küçük parçalara ayırın.
• Her bir kızarmış patlıcan diliminin üzerine pastırma ve kaşar peyniri yerleştirerek rulo sarın.
• Bir tepsi yada borcam içine yerleştirin.
• Üzerlerine az bir miktar domates sos dökerek 200 derece de ısıtılmış fırında 5-6 dakika fırınlayın.(sadece içindeki peynir ve pastırma yumuşasın)
• Üzerine taze nane yerleştirerek ikram edebilirsiniz.
• Lezzetli ve ikram edebileceğiniz değişik bir ara sıcak arayanlara..
• Hepinize afiyet olsun.
• Sevgiyle