Merhabalar sevgili dostlar,

Bu haftanın konuklarından birisi de, yaz sıcaklarında çokça tercih edilen bir Fransız Klasiği olan parfe... Ama biz parfeyi çok sevdiğimiz ve de yemekten ve yapmaktan hiç bıkmadığımız klasik lezzetimiz ''mozaik'' pasta içine sakladık çok da nefis bir lezzet ortaya çıktı.

Fransızca da mükemmel anlamına gelen PARFE, Fransa da parfait şeker, yumurta ve kremanın çırpılarak yapılmış dondurulmuş tatlısıdır. Ve 1894 yılından bu yana da çok sevilerek tüketilmektedir.

Yaz aylarının da sık tüketilen tatlısıdır. Bizde de sıcaklar yüzünü gösterdiğine göre üstelik uzun zamandır da hazırlamayanlar yada hiç hazırlamamış olanlar için gelin hep birlikte bu tatlıyı hazırlıyalım ve buzluğumuz da yerini alsın, canınız tatlı çektiğinde elinizin altında dilim dilim lezzeti sevdiklerinizle paylaşın.

Haydi o zaman hepinize kolay gelsin.

• MALZEMELER:

• PARFE İÇİN:

• 23 ad sade pötibür bisküvi

• 1 pak krem şanti (75gr)

• 1 su bardağı soğuk süt (klasik su bardağı)

• 400 gr çilek

• HAZIRLANMASI:

• Kremşanti ile soğuk sütü mikser yardımıyla çırparak köpük kıvamına getirin.

• İçine bisküvileri küçük parçalar halinde kırarak ekleyin.

• Çilekleri yıkadıktan sonra güzelce kurulayın ve küpler halinde keserek ekleyin.

• Hepsini karıştırın.

• Karışımı ikiye ayırın.

• Her birini strech içine alarak yuvarlak olacak şekilde sıkıca yanlardan bağlayın.

• 1 gece buzlukta bekletin.

• Gelelim MOZAİK PASTA'ya

• 220 gr Krema + 220 gr bitter çikolata

• 400 gr kakaolu bisküvi

• 1 paket vanilya

• 1 kahve fincanı ortadan kesilmiş antep fıstığı 

• HAZIRLANMASI:

• Kremayı ısıtma noktasına gelene kadar kısık ateşe alın.

• Ateşten indirin ve çikolata parçalarını ekleyerek pürüzsüz kıvamda hızlıca karıştırın.

• Bisküvileri bir kase içine kırarak hazırlayın.

• Üzerine hazırladığınız krema+çikolata (ganaj) karışımı ekleyin.

• Vanilya ve antep fıstığını da ekleyerek harmanlayın.

• Mozaik pastanızı da iki eşit parçaya ayırın.

• Her birini 1 cm kalınlığında olacak şekilde yağlı kağıt arasında kare şeklinde düzeltin.

• Buzlukta sert kıvamda olan parfeyi orta kısmına yerleştirdikten sonra düzgün olacak şekilde mozaik pastayı üzerine sararak rulo haline getirin.

• Mozaik pastanız parfeye düzgünce yapışmalıdır.

• Tekrar yağlı kağıta sarın ve buzluğa kaldırın.

• Servis yapmak istediğiniz de 1 saat önceden buzluktan çıkarın.

• Arzuya göre üzerine çilek sos ve antep fıstıkları ile süsleyebilirsiniz.

• Dilim dilim bu lezzeti çok seveceksiniz.

• Afiyet olsun.

• Sevgiyle..